Abone Ol

AKP'den İmamoğlu'na Kreş Engeli

Mahkemenin iptal kararından sonra İBB, kreş projesini yeniden Belediye Meclisi’ne sundu. AKP Grubu bu kez de söz konusu araziyi, meydan alanına alarak, kreş projesini bir kez daha engelledi

AKP'den İmamoğlu'na Kreş Engeli

İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun seçim vaadi olan, "150 Mahalleye 150 Kreş" projesine, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan 3 yıl sonra yanıt geldi. Bakanlık İstanbul’a 100 anaokulu yapacak. 100 anaokulu projesinin ilk etabında yapılacak 46 anaokulu için proje ve danışmanlık ihaleleri yapıldı.

Buna karşılık Halk Ekmek büfelerinde olduğu gibi İBB’nin yeni yönetimine çeşitli engeller çıkaran AKP hükümeti, Ekrem İmamoğlu’nun kreş projelerine de çeşitli imar oyunlarıyla engel çıkarıyor. İBB Meclisinde çoğunluğu elinde bulunduran AKP Grubunun son engeli, İBB yönetiminin Arnavutköy’de yapmak istediği kreşle ilgili oldu. AKP, İBB’nin kreş yapmak istediği parseli ilk önce park alanına aldı. Mahkemenin iptal kararından sonra İBB, kreş projesini yeniden Belediye Meclisi’ne sundu. AKP Grubu bu kez de söz konusu araziyi, meydan alanına alarak, kreş projesini bir kez daha engelledi.

KREŞE KARŞI AKP’DEN ANAOKULU ATAĞI

AKP, İBB Meclisi’nden İmamoğlu’nun kreş projelerini engellerken, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, İstanbul’a 100 anaokulu yapmak için harekete geçti. Yapı İşleri Genel Müdürlüğü, İstanbul’a yapılacak olan anaokulları içi iki ihale düzenledi. Davet yöntemiyle yapılan, “İstanbul’a 100 Anaokulu Projesi Kapsamında Yapılacak 46 Adet Anaokulu Projelerinin Temini İşi” ihalesinin sonucu açıklandı. Tek geçerli teklifin verildiği ihaleyi, Beşer Mühendislik ve Müşavirlik Ltd. Şirketi 7 milyon 75 bin TL’ye üstlendi. Bakanlık söz konusu firma ile 10 Ocak 2022 tarihinde sözleşme imzaladı.

Aynı iş kapsamında Genel Müdürlüğün yine “Davet yöntemi” ile yaptığı ikinci ihalenin sonucu da belli oldu. “İstanbul İli 46 Anaokul Yapım İşi İnşaat Aşaması ve İnşaat Sonrası Kontrollük ve Danışmanlık Hizmet Alım İşi” adı altında açılan ikinci ihaleyi de, ilk ihaleyi alan Beşer Mühendislik, 10 milyon 415 bin 158 TL’ye aldı. Bakanlık ikinci ihale için de Beşer Mühendislik ile 17 Ocak 2022 tarihinde sözleşme imzaladı.

AKP'den İmamoğlu'na Kreş Engeli - Resim: 1

BEŞER MÜHENDİSLİK KİMİN

Bakanlığın anaokulu ile ilgili iki ihalesini de alan Beşer Mühendislik, 1992 yılında c tarafından kuruldu. Murat ve İlyas Beşerler firmada yüzde 50 ortaklığa sahipler. Şirketin merkezi Beştepe Mahallesi Akplaza’da bulunuyor. Akplaza, AKP Genel Merkezi ile aynı cadde üzerinde ve 60 metre mesafede.

Kendi internet sitesinde yer alan bilgilere göre Şirket, TOKİ ve çeşitli kamu kuruluşlarından bugüne kadar pek çok iş aldı. Firmanın TOKİ’den aldıkları işlerden bir tanesi, tanıtım sayfalarında şöyle belirtiliyor: “Cumhurbaşkanlığı Külliyesi Muhtelif Dekorasyon ve tamamlama, Ek Binaların İnşaatı ve Ada İçi ve Çevre Düzenleme İşlerinin İnşaat aşaması ve İnşaat Sonrası Danışmanlık Hizmetleri İşi”.

Firma kendi internet sitesine Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni açılış sayfası yaptı.

Oda tv