Abone Ol

AKP'de iç hesaplaşma başladı: Şimdi hesap zamanı

23 Haziran İstanbul seçimlerinde alınan yenilginin ardından AKP'li yöneticilerden parti içine dönük eleştiriler gelmeye başladı.

AKP'de iç hesaplaşma başladı: Şimdi hesap zamanı

AKP'li Bület Turan, yenilgiyi "Küçük hesaplarla liderini, tabanını ve gönlü İstanbul'da olan milyonları üzenler için de muhasebe ve muhakeme dönemi." sözleriyle değerlendirirken, AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu, "Ahlâkî üstünlüğü kaybettiğimiz için Istanbul'u kaybettik." dedi.

Resmi olmayan sonuçlara göre, 23 Haziran İstanbul seçimlerini CHP'li Ekrem İmamoğlu kazandı. Sonuçların ardından AKP'li siyasetçilerden "muhasebe", "muhakeme" mesajları gelmeye başladı. AKP'nin Meclis'teki önemli isimlerinden Çanakkale Milletvekili Bülent Turan, Twitter'dan yaptı açıklamada, "Hatırası büyük olan bu şehirde küçük hesaplarla liderini, tabanını ve gönlü İstanbul'da olan milyonları üzenler için de muhasebe ve muhakeme dönemi!" dedi.

AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu'nun "Ahlâkî üstünlüğü kaybettiğimiz için Istanbul'u kaybettik." açıklaması dikkat çekti.

TURAN: MUHASEBE ve MUHAKEME DÖNEMİ

Seçim sonuçlarının ardından açıklamalarda bulunan AKP'li Bülent Turan, "AK Parti 17 yıldır milyonların teveccühüyle büyük yürüyüşünü sürdürüyor. Seçim kazanmak da kaybetmek de işin doğasında var. Milletimizin takdiri her şeyin üzerindedir. Bu süreçten gerekli dersi çıkarıp, daha güçlü şekilde yoluna devam edecek kudrete ve kültüre sahip bir partidir. Seçim geride kaldı,ileriye bakıyoruz. Seçimsiz geçecek 4 yılın motivasyonuyla 2023 hedeflerimize odaklanacağız. Hatırası büyük olan bu şehirde küçük hesaplarla liderini, tabanını ve gönlü İstanbul'da olan milyonları üzenler için de muhasebe ve muhakeme dönemi! “Toparlanın gitmiyoruz" dedi.

ŞAMİL TAYYAR: HESAP VERME ZAMANI

AKP'li Şamil Tayyar, İstanbul seçimi sonuçlarına ilişkin sosyal medya hesabı Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Hayırlı uğurlu olsun. Sandıkta tecelli eden milli iradeye saygı duymak, demokratik olgunluktur. Seçim aslında 6 Mayıs’ta kaybedilmişti. Milletle inatlaşılmaması gerçeğini, 17 yıl sonra biz de öğrendik. Cumhurbaşkanımıza yanlış bilgi verenler için şimdi hesap zamanı" dedi.

YENEROĞLU: AHLAKİ ÜSTÜNLÜĞÜMÜZÜ KAYBETTİĞİMİZ İÇİN KAYBETTİK

Partisine dönük eleştirileriyle gündeme gelen AKP İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu ise sonuçları, "Ahlâkî üstünlüğü kaybettiğimiz için Istanbul'u kaybettik Samimî öz eleştiri yaparak yeniden ümit olabiliriz. Bunun için geçmişi ve mitleri bırakıp geleceğe ve gençlerin hayallerine bakmalı, rasyonalite, hukukun üstünlüğü, kuvvetler ayrılığı ve temel haklara odaklanmalıyız." sözleriyle değerlendirdi.

AKP'de iç hesaplaşma başladı: Şimdi hesap zamanı - Resim: 1