Abone Ol

AKP Sözcüsü Çelik: Sosyal medya masum değil, düzenleme yapılacak!

AKP Sözcüsü Çelik, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sosyal medya açıklaması sonrası gelen tepkilere ilişkin, "Cumhurbaşkanımız talimatı verdi yakın zamanda Meclis'e gelecek. Sosyal medya masum değil" dedi

AKP Sözcüsü Çelik: Sosyal medya masum değil, düzenleme yapılacak!

AA muhabirine gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulunan AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, tepki çeken sosyal medya düzenlemesine ilişkin, "Yasal düzenleme buradaki özgürlük alanını garanti altına almak için yapılır." dedi.

Sosyal medya araçlarının hayatın vazgeçilmez iletişim ve bilgi kaynakları arasına girdiğini dile getiren AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, bunların etki alanları itibarıyla hem devletlerin hem istihbarat teşkilatlarının hem de şirketlerin gündeminde olduğunu ifade etti.

SOSYAL MEDYA DÜZENLEMESİ YAKINDA MECLİS'E GELECEK

Türkiye'de yakın zaman içerisinde sosyal medya üzerinden kişilere dönük saldırıların söz konusu olduğunu hatırlatan Çelik, "Çirkin saldırılar bir kere daha gösterdi ki bu alan aslında bütün aileleri, çocukları, ebeveynleri tehdit eden bir alan. Dolayısıyla bütün bunlara karşı vatandaşımızı da koruyacak şekilde kapsamlı bir çerçeve oluşturulması gerekiyor.

Bununla ilgili çalışma, Cumhurbaşkanımız talimatı verdi, yakın zamanda Meclis'e gelecek. Meclis'e gelmesi ile birlikte buradaki siber egemenlik alanının Türkiye Cumhuriyeti devletinin kendi vatandaşlarını korumak için yapacağı hukuki düzenleme ile de tanışmış olacağız." dedi.

DÜZENLEMEYİ ÖZGÜRLÜK ALANININ GARANTİSİ İÇİN YAPACAĞIZ

Sosyal medyanın tamamen kapatılacağı yönündeki ifadelere ilişkin de Çelik, "Yasal düzenleme buradaki özgürlük alanını garanti altına almak için yapılır." değerlendirmesini yaptı.

"Burası gerekli bir alan ama masum bir alan değil." ifadesini kullanan Çelik, şunları söyledi:

"Tamamen objektif kriterlere göre işliyor gibisinden bir durum yok. Son zamanlarda da görüyoruz, ideolojik sebeplerle davranabiliyor bu şirketler. Örneğin; Türkiye'de Türkiye'nin Suriye'deki operasyonlarını desteklediği için bazı hesapların kapatıldığını görüyorsunuz.

Bu tamamen tarafgir, tamamen ideolojik, hatta Suriye'de iç politikada taraf olmuş bir yaklaşımın ürünü olarak önümüze geliyor."
Sosyal medyanın hayır için kurulmadığını, buradan menfaat ve para elde edildiğini ifade eden Çelik, şöyle devam etti:

"Kendi topraklarımızda, kendi siber egemenlik alanımızda gerçekleşen bu faaliyetten birileri gelir elde ediyorsa bunun Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarına dönük olarak bir vergi sonucu olması gerekir.
Buradaki özgürlüğü korumak ile buradaki masum olmayan girişimlere karşı bir dijital kalkan oluşturmak arasındaki bu dengeyi bir hukuki düzenleme ile ortaya koymak gerekiyor. Özgürlüğü savunmasız, hiçbir şekilde bu örgütlü gruplar karşısında tek başına bırakamayız."