Abone Ol

AKP Sosyetesinin Son Dedikodusu: Cemal Kalyoncu'nun Teknesi

Cumhuriyet yazarı Miyase İlknur, "Çalık’ın ayakkabısı, Kavakçı’nın tostu, Kalyoncu’nun teknesi" başlıklı bir yazı kaleme aldı.

AKP Sosyetesinin Son Dedikodusu: Cemal Kalyoncu'nun Teknesi

Miyase İlknur bugünkü yazısında, AKP hükümetiyle yakınlığıyla bilinen Kalyon Holding'e dair dikkat çeken bir aytıntıya yer verdi. İlknur, Kolyon Holding'in sahibi Cemal Kalyoncu'nun 20 milyon dolarlık teknesini anlattı.

Miyase İlknur'un yazısı şöyle:

AKP sosyetesinin son dedikodusu da Kalyon Holding’in sahibi Cemal Kalyoncu’nun teknesi. Malum beşli müteahhit konsorsiyumundan Kalyon Holding. İstanbul Havalimanı’nın yapımı ve işletmesinde de AKP’nin kadrolu müteahhit şirketlerinden. Pandemi döneminde havalimanı gelirlerinde düşüş yaşandığı için devlete ödeyecekleri kiralar, faiziyle birlikte ertelenmiş, işletme süresi de iki yıl uzatılmıştı.

Eh kiralar ertelenip havalimanının işletmesi de iki yıl uzayınca Cemal Kalyoncu’nun almayı düşündüğü teknenin boyutu da uzadıkça uzadı. Princces marka bir tekne aldı ki boyutu tam 40 metre. Türkiye’de bu kadar uzun tekne sayısı bir elin parmaklarını geçmez. İç donanımında yapılan değişiklikler hariç fiyatı 20 milyon dolar deniyor.

Üç katlı tekne 600 metrekarelik bir tabana oturuyor. Misafir banyoları yerden ısıtmalı. Jet ski ve bot garajı bilem var. Yalnız saatte 330 litre yakıt tüketiyor. Mercedes S modelinin yakıt deposu 80 litre. Varın düşünün yakıt giderini. Marina giderlerini saymayın Göcek’te kendi marinasına çekiverir ne olacak?

Aman canım bize ne!

Bodrum’da altı odalı bir evin 70 milyondan başladığı Mandarin sitesinde oturan Kalyoncu bizim eski zenginlerin 20 metrelik teknelerine ve yerli yatlara binecek değil ya?