Abone Ol

AKP kutlamasına çağrılmayan Davutoğlu ekibi tepkili: Ümmeti bölüyorlar

AKP Sözcüsü Mahir Ünal "Kendilerini aileden görmeyenleri davet etmemiz beklenemez" demişti.

AKP kutlamasına çağrılmayan Davutoğlu ekibi tepkili: Ümmeti bölüyorlar

AKP’li eski Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ Türkiye Gündemi'ne verdiği röportajda, AKP'nin 18. kuruluş yıldönümü programına isimleri 'yeni parti' hazırlıklarıyla anılan AKP'nin kurucularından 11.Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, eski eski Başbakan Ahmet Davutoğlu, kendisi ve bazı isimlerin davet edilmedikleri yönünde çıkan haberleri doğruladı.

“Kuruluş etkinliğine çağırılmadık” diyen Özdağ, bunun doğru bir metot almadığını belirterek, “Ümmeti bölüyorlar ” eleştirisinde bulundu.

Ümmetin bölünmeye değil, birliğe ve  beraberliğe ihtiyacı olduğunu ifade eden Özdağ, “Bu şekilde tavırlarla ümmeti bölenler hem bu dünyada hem de ahirette hesabını veremezler, vebal altındadır” diye konuştu.

“Sayın Cumhurbaşkanımızın haberi olsaydı buna izin vermezdi” diyen Özdağ, ‘ Türkiye Gündemi’nin  kuruluş yıldönümüne davet edilip  edilmediklerine ilişkin sorusuna şu  açıklamada bulundu:

“ Çağırılmadık. Sayın Davutoğlu Gül ve bazı arkadaşları da çağırmadılar. Ama bu doğru bir metot değil. Ümmeti böldüklerinin farkında değiller herhalde. Ümmeti bölüyorlar, ümmetin bölünmeye değil, birliğe ve beraberliğe ihtiyacı var. Bu şekilde tavırlarla ümmeti bölenler hem bu dünyada hem de ahirette hesabını veremezler, vebal altındadırlar.

“Ümmetimizin birliğe ihtiyacı var”

Ümmetimizin birliğe ihtiyacı var. Parti yetkililerinin Sayın Cumhurbaşkanımızdan habersiz yaptıklarını tahmin ediyorum. Sayın Cumhurbaşkanımızın haberi olsaydı buna izin vermezdi”.

Mahir Ünal ne demişti?

AKP Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, medyanın Ankara temsilcileri ile toplantısında, Kurban Bayramı’na denk gelen 14 Ağustos’ta 18’inci yaşına giren AK Parti’nin 23 Ağustos’ta yapılacak kuruluş yıldönümü kutlamalarına ilişkin verirken kimlerin davet edilip edilmediği sorusuna, “Kimlerin katılıp katılmayacağını isim isim konuşmak yerine kendisini aileye ait hissedenlerin davet edileceğini söylememiz yeterlidir. Kendisini aileye ait hissetmeyenleri davet etmemiz beklenemez” yanıtını vermişti.

Kutlama programında konuklara, 23 Ağustos’ta 18’inci yıla özel hazırlanan bir marş dinletileceği, 18 yıllık tarihi özetleyecek ve tüm siyasi dönemlerin ve figürlerin yer alacağı, ‘Bir zaman tüneli’ isimli filmin gösterileceği belirtiliyor.

Haberin devamını okumak için...