Abone Ol

AKP Kurucusu eski partisini topa tuttu:İslami söylemler artık karın doyurmuyor

AKP kurucusu Kemal Albayrak eski partisini topa tuttu: Halk fakirleşti, İslami söylemler karın doyurmuyor

AKP Kurucusu eski partisini topa tuttu

AK Parti'nin kurucularından, eski Kırıkkale Milletvekili Kemal Albayrak, hukukta, ekonomide, dış ilişkilerde çok büyük sorunlar yaşandığını belirterek AK Parti'ye sert eleştiriler yöneltti. AK Parti üyeliğinden ayrıldığını belirten Albayrak parti yönetimiyle ilgili şunları söyledi:

KAYNAŞTIRACAĞIZ DEDİLER AYRIŞTIRMA YARATTILAR: Yol arkadaşlarını yolda bulduklarıyla değiştirdiler. Kaynaştıracağız dediler ayrıştırma yarattılar. Yargıyı ve devleti intikam aracı olarak kullandılar. Ekonomide çöküşe gittiler. Parti içinde doğru ve yanlış özgürce tartışılamıyor çünkü korku var. Korku düşünce yaratmaz, korkunun olduğu bir yerde kölelik ve itaat kültürü vardır. AKP bugün, tamamen kölelik ve itaat kültürüne dayalı bir sistemle yönetiliyor.

SİSTEM, GENEL BAŞKANI KUTSAL ADDEDİYOR: Parti içinde genel başkanı eleştirmek mümkün değil. Bugünkü sistem, genel başkanı kutsal ve korunmalı addediyor."

KAHRAMANLIK NARALARI, İSLAMİ SÖYLEMLER KARIN DOYURMUYOR: Sırlar ülkesi olduk, insanlar verdikleri yüksek vergilerin nereye gittiğini bilmiyor. Ülke yaşanmaz hale getiriliyor. Devlet eliyle düşman yetiştiriyorlar. Siyasi partiler dini şeylerle değil dünyevi işlere bakar. Kahramanlık naraları, İslami söylemler karın doyurmuyor. Bireyin inançlarını topluma mal edemezsiniz. Yazık oluyor bu ülkeye, bir katma değer üretemiyoruz.

VAROLAN YASALARI UYGULASANIZ, YARGI REFORMU OLUR: Yargı reformu diyorlar, mevcut yasaları uygulasanız bile o yargı reformudur. Devlet, kurum ve kuruluşlarıyla yönetilir, alt mahkeme üst mahkemeyi tanımıyor, telefonla insanları içeri attırıp telefonla çıkartıyorlar. Geçmişiyle insanları yargılıyorlar. Magna Carta'da bile, 'Özgür hiç kimse kendi benzerleri tarafından ülke kanunlarına göre yasal bir şekilde muhakeme edilip hüküm giymeden tutuklanmayacak, hapsedilmeyecek' ifadeleri yer almış. Kabile devletinde bile böyle yönetim olmaz, bunlardan kurtulmamız lazım. Aydınların da sesinin çıkması lazım.”

TÜRKİYE, HAKLI OLDUĞU DAVALARI SAVUNAMAYACAK DURUMDA: Doğu Akdeniz Politikası’nda dış ülkelerde diplomatik ortaklıklar fazlaydı. Bugün ortaklıklar tamamen yok oldu. Haklı olduğumuz davaları bile savunamayacak durumdayız. Diğer ülkelerle yaptığımız iş birliği, düşmanlıklarla aleyhimize döndü. Dış politikada çıkarlar esastır. İktidar kim olursa olsun bu çıkarları desteklemek zorundadır. Hükümet, dış politikada sınıfta kaldı.

EKONOMİNİN EVRENSEL KURALLARI TÜRKİYE'DE İŞLEMİYOR: Ekonominin evrensel kuralları Türkiye’de işlemiyor. Ekonomi, bir kabile tarzında yönetiliyor. Üretim yerine tüketim ön planda, Dünya Bankası ve hatta Merkez Bankası kayıtlarına bakıldığında bunu görmek mümkündür. Halkın en az yüzde 30’u fakirleşti. Avrupa ve dünya ülkeleriyle karşılaştırdığımızda, Avrupa’da 27 ülkede kişi başına düşen milli gelir 35 bin dolarken bizde 8 bin dolara düştü. Dünya ülkelerinde ortalama milli gelir 12 bin dolar. Çiftçi de en zor günlerini yaşıyor. Çünkü, Türkiye’de ekim alanları her geçen gün daraltılıyor. Çiftçiler bu pahalılıkta üretim yapamıyor, alın teri karşılanmıyor.