Abone Ol

AKP İle İYİ Parti Arasında Başörtüsü Krizi

Erdoğan'ın ABD'deki görüşmelerinde bulunan tercümanın Merve Kavakçı'nın kızı Fatima Gülham Abushanab, İYİ Parti ile AKP arasında tartışma yarattı.

AKP İle İYİ Parti Arasında Başörtüsü Krizi

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın görüşmelerinde bulunan tercümanın Merve Kavakçı'nın kızı Fatima Gülham Abushanab olmasının ortaya çıkmasına tepki gösteren İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, "Devlet geleneğimizi alt üst ettikleri için, tecrübeli, tutanak tutmak mecburiyetinde bulunan bir tercüman yok" dedi.

İYİ Partili Ahmet Erozan "Tercüme yetenekleri ve gündemdeki konulara hakimiyeti şüpheli, ancak aidiyetinden emin oldukları bir kişiyi tercih etmişler" tepkisine yanıt AKP'li Hamza Dağ'dan geldi. Dağ, eleştirinin 'başörtüsü' nedeniyle yapıldığını savundu.

Brüksel'deki NATO Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın diğer liderlerle ve heyetlerle görüşmelerinde bulunan tercümanın Merve Kavakçı'nın kızı Fatima Gülham Abushanab olduğu ortaya çıktı. İYİ Parti yöneticileri, Abushanab'ın tercüman olarak bulumasına tepki gösterdi.

AKŞENER: MİLLETİMİZİN NE OLUP BİTTİĞİNİ BİLMEYE HAKKI VAR

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, bugünkü grup toplantısında konuya ilişkin, "Orada ne konuşulduğunun Dışişleri’ne, oradan TBMM’ye getirebilme imkanı ortadan kaldırılmış. Milletimizin de Meclis aracılığıyla, ne olup bittiğini bilmeye hakkı var" dedi. Akşener, şöyle konuştu:

"Devlet geleneğimizi alt üst ettikleri için, elçiliklerden ya da Dış işleri Bakanlığı'ndan tecrübeli, tutanak tutmak mecburiyetinde bulunan bir tercüman yok. Orada ne konuşulduğunun Dışişleri’ne, oradan TBMM’ye getirebilme imkanı ortadan kaldırılmış. Dolayısıyla; Sayın Erdoğan, Milletin Evi, Gazi Meclisimizi bilgilendirmek aklından bile geçmiyor. Ama yapmalısın. Amerikan gazetelerinden öğrenmenin ne derece onur ve gurur kırıcı olduğunu bir kere daha tekrarlamak isterim. O nedenle, buradan iktidara çağrıda bulunmak istiyorum: Buyurun gereğini yapın. Hem devlet ahlakı, hem de milletimizin size verdiği görevin sorumluluğu, bunu gerektirir."

EROZAN: AİDİYETİNDEN EMİN OLDUKLARI BİR KİŞİYİ TERCİH ETMİŞLER

İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Uluslararası Politikalar Başkanı Ahmet Erozan da sosyal medya hesabından konuya ilişkin tepkisini dile getirdi. Erozan, Biden ile konuştuklarının mahremiyeti konusunda kimseye güvenemediklerinden tercüme yetenekleri ve gündemdeki konulara hakimiyeti şüpheli, ancak aidiyetinden emin oldukları bir kişiyi tercih etmişler" dedi.

Erozan, şöyle yazdı:

"Erdoğan’ın tercümanı..! Biden ile konuştuklarının mahremiyeti konusunda kimseye güvenemediklerinden tercüme yetenekleri ve gündemdeki konulara hakimiyeti şüpheli, ancak aidiyetinden emin oldukları bir kişiyi (tercüman demek zor) tercih etmişler… Merve Kavakçı’nın kızı..!"

AKP'NİN CEVABI 'BAŞÖRTÜSÜ' OLDU

İYİ Parti'nin liyakatı ön plana çıkararak yaptığı bu eleştiriye yanıt veren AKP Genel Başkan Yardımcısı Hamza Dağ ise konuyu 'başörtüsüne' getirdi.

Dağ, "Başörtülü bir hanımefendinin Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı'na tercüman olmasını mı hazmedemiyorsunuz yoksa sizi rahatsız eden akademik yetkinliğini kazanmış birisinin başörtülü olması mı? Milletimizin değerleri ile olan kavganızdan ne zaman vazgeçeceksiniz?" ifadelerini kullandı.