Abone Ol

Akın İpek'in alkolsüz oteli rekor kırdı! Villalar kapış kapış!

Marmaris’te Koza Grup’a ait Angel’s Peninsula oteli ‘muhafazakar’ işadamlarının gözdesi oldu. THY Başkanı Topçu bile yer bulamadı...

Akın İpek'in alkolsüz oteli rekor kırdı! Villalar kapış kapış!

Marmaris’te Koza Grup’a ait Angel’s Peninsula oteli ‘muhafazakar’ işadamlarının gözdesi oldu. Oteldeki villaların gecelik 4.800 liradan satıldığı, yer bulamayan bazı işadamlarının araya aracılar soktuğu iddia ediliyor. THY Başkanı Hamdi Topçu’nun da yakın çevresine otelde yer bulamamaktan dolayı yakındığı belirtiliyor. Otelin en büyük özelliği ise ‘alkolsüz’ olması.

Akın İpek’in patronu olduğu Koza Grup bünyesindeki Angel’s Peninsula oteli, ‘muhafazakar’ iş dünyası temsilcilerinin yeni gözdesi oldu. Marmaris’te 18 yıl bitirilemeyen ve bir dönem Rus milyarder Roman Abramovic’in talip olduğu söylenen 20 villa ve 250 odalı otelden oluşan Angel’s Peninsula’da bayram ve bayram sonrası rezervasyonlar doldu.
Rezervasyonun garantilenmesi için fiyatın yüzde 50’sinin peşin alındığı Angel’s Peninsula’daki villaların gecelik 4.800 liradan satıldığı, yer bulamayan bazı işadamlarının araya aracılar soktuğu bile iddia ediliyor. Otelde yer bulamayan isimlerden birinin de Türk Hava Yolları’nın Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Topçu’nun da yakın dostlarına bu durumla ilgili yakındığı belirtiliyor... Otelin en büyük özelliği ise ‘alkolsüz’ olması. Angel’s Peninsula’nun ada bölümündeki villalar 105 metrekare. İki katlı ve teraslı villaların tümü deniz manzaralı, kendilerine ait havuz ve masaj alanına sahip. Akın İpek, doluluk konusunda yorum yapmak istemezken otel yetkilileri, “Bayram ve sonrası için doluyuz. Oda+kahvaltı villa fiyatımız bayram için 4 bin 800 lira. Oda fiyatları ise aynı dönemde 800-1.950 lira arasında değişiyor. Bu kadar tercih edilmemizin nedenlerinin başında muhteşem doğası geliyor. En önemli farkımız otelimizde alkol olmaması. Onun dışında plaj ve havuz ortak kullanıma açık” açıklamasını yaptılar.

Jet de kiralanabiliyor

Angel’s Peninsula’da mescid, 3D sinema salonu, Spa gibi hizmetler de sunuluyor. Müşteriler isterse 8 kişilik Cessna Citiation Sovereign jetin yanısıra farklı büyüklüklerde yat ve otomobil de kiralayabiliyor. Yat ve tekne seçenekleri Chris Craft Corsair 28, Boston Whaler 285 Conguest, Princess 85 Flybrindge, Riva 68 Ego Super olarak sıralanıyor. Araç seçenekleri ise Jeep ve Mercedes modellerinden oluşuyor.

15 milyon dolara Lübnan’ın eski başbakanından aldı

KOZA Grubu, Marmaris’te 18 yıldır bitirilemeyen Keyland Otel’i 2009’da satın aldı. Grup, oteli geçen yıl eski Lübnan Başbakanı Najib Mikati’den 15 milyon dolara satın aldı. Satın alma döneminde açıklama yapan Koza Grubu’nun patronu Akın İpek, otelin alanındaki en lüks otel olacağını söylemişti. O dönemde Koza’dan İMKB’ye yapılan açıklamada, “Bağlı ortaklığımız ATP İnşaat, % 100’ü yabancı sermayeli, aktifinde Muğla-Marmaris Çatal Burun Mevkiinde 64 bin 146 metrekarelik arazi içinde yapımına başlanan ve yüzde 55’i tamamlanmış 250 odalı otel, 20 adet villa ve sosyal tesislerine sahip Keyland Turizm Seyahat ve Ticaret’in % 100 hissesini 5 milyon dolar peşin, kalanı 12 ay taksitle toplam 15 milyon dolara almıştır” denildi.

Necla Dalan/Vatan