Abone Ol

Akif Beki'den olay yaratan Arınç yazısı

Hürriyet yazarı Akif Beki, Bülent Arınç'ı hedef alanları hedef aldı.

Akif Beki'den olay yaratan Arınç yazısı

Akif Beki, gündeme bomba gibi düşen Bülent Arınç'ın sözlerinin ardından "iktidar mahalllesi"nde yaşanan tartışmaları ele aldı.

Eski bakanlar paylaştı

Eski Adalet Bakanı Sadullah Ergin, sabah Akif Beki'nin bu yazısını paylaşırken, eski AKP Genel Başkanı Danışmanı Hüseyin Çelik ise aynı saatlerde "Ak Parti'de,emek sahiplerinin emeği üzerinde tepişen eyyamcıları iyi tanıyan A.Beki'yi okumak lazım" diyerek, sosyal medyadan takipçilerine o yazıyı tavsiye etti.

KİMİ AÇIKGÖZLER...

Arınç'ı "Partinin triosu’ olarak anılan ilk 3 isimden biri" olarak tanımlayan Beki, bazı AKP'li vekiller ile Saray yanlısı basının saldırganlığına ateş püskürdü:

"Tehlike geçtikten sonra trene atlayan kimi açıkgözler, şimdi Arınç’ı aforoz etme hakkını kendilerinde görmüyor mu, şaşıyorum.

AK Parti’nin bir yere gitmediği, artık kalıcı olduğu kesinleşmeden ona yanaşmayan kimi sağlamcılar, şimdi kendilerini AK Parti’nin merkezine koyup Arınç’ı dışlamaya yeltenmiyor mu! Şaşakalıyorum."

"YANCILAR"

"Arınç’ı susturma ihalesinin aktörlerine bakınca, manzara iyice içler acısı bir hal alıyor" diyen Beki, şöyle diyor:

"Çünkü işi kayıkçı kavgasına çevirenler, ‘sen-ben’ polemiğine dönüştürenler, asıl aktörler değil. Onların medya ve siyasetteki yancıları.

Arınç’a karşı AK Particilik ve Erdoğancılığa soyunuyorlar. İktidarın ve Erdoğan’ın yerine geçerek sesini bastırmaya, boğmaya çalışıyorlar.

Kimi yaranmacılar için bulunmaz bir göze girme fırsatı çünkü. Arınç’a vurup bonusları toplayacaklar. Ne kadar galiz saydırırsan o kadar kallavi olacak sanki ödülün. Ne kadar sunturlu küfür o kadar yağlı olur sanki mükâfatı.

Taltif beklentisiyle ileri atılıyorlar. En öne kim fırladı, en esaslısından aferini kapacak sanki.

Arınç güya fitne sokuyor, bozgunculuk çıkarıyor, davayı satıyor, lidere ihanet ediyor; onlar da en kral dava adamı olmuş, has cengâver hepsi, partiyi savunuyor, lidere gövdelerini siper ediyorlar."

TAMAMI İÇİN TIKLAYIN