Abone Ol

Akif Beki'den Hande Fırat'a olay çanta göndermesi

Karar gazetesi yazarı Akif Beki Yardımcı gazetecilik yardımcı olamıyor diyerek Hande Fırat'ı da eleştirdi

Akif Beki'den Hande Fırat'a olay çanta göndermesi

Hürriyet gazetesi yazarı Hande Fırat, "Fransız mallarına boykot" üzerine başlayan tartışmada Emine Erdoğan'ın çantası konusunda yaşanan bir diğer tartışma çerçevesinde bir yazı kaleme aldı. Fırat, bu yazıda Fransız marka o çantanın sahte/çakma/imitasyon olduğunu söyledi

Beki, buradan hareketle Hande Fırat'ı da eleştirdi. Beki'nin yazısındaki ilgili kısım şöyle:

KRT TV’de, başka ne diyeceğimi bilemememden çıktı bu tanım. Konu, Cumhurbaşkanı Erdoğan’la CHP lideri Kılıçdaroğlu arasındaki boykot ve çanta polemiğiydi. Daha doğrusu, Hande Fırat’ın Hürriyet’te, iyi niyetle çantanın yerli ve çakma olduğunu anlatma çabasıydı. Yardımcı olmaya çalışıyordu. Ama kaş yapayım derken göz çıkarmıştı. “Araştırmacı gazetecilik var, palavracı gazetecilik de var, bu da yardımcı gazetecilik olsa gerek” dedim. Tanımım yayında beğenildi.

Fakat yukardaki ‘sevinç haberleri’ örneğinde de görüldüğü üzere ‘yardımcı gazetecilik’ bile artık pek yardımcı olamıyor. O safha geçildi. Bir yerden sonra ya ayağa dolanıyor ya yüze, göze bulaşıyor. Karar gazetesi yazarı Akif Beki, İzmir depremi nedeniyle basında gördüğü "iktidar sözcülerini A'dan Z'ye öne çıkarma fakat şehrin belediye başkanı başta olmak üzere muhalif isimlerin sevincine ve üzüntüsüne yer vermemeleri" tespitinden yola çıkarak "Yardımcı gazetecilik yardımcı olamıyor" değerlendirmesinde bulundu.

Cumhuriyet