Abone Ol

AK Parti'den, Diyarbakır’da Şeyh Said'li pankart: Her Evet bir Fatiha

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım'ın 1 Nisan'daki ziyaret nedeniyle valiliğin karşısına üzerine 'Her Evet Şeyh Sait ve arkadaşlarına bir Fatiha'dır' yazılı bir pankart astı.

AK Parti'den, Diyarbakır’da Şeyh Said'li pankart: Her Evet bir Fatiha

Sözcü'den Başak Kaya'nın haberine göre, konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP İzmir Milletvekili Aytun Çıray, Yıldırım'ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi verdi.

AK Parti'den, Diyarbakır’da Şeyh Said'li pankart: Her Evet bir Fatiha - Resim: 1

'AK Parti'nin tek adam rejimi kurabilmek için her şeyi göze aldığını' söyleyen Çıray, şunları kaydetti:

"Hayır oyu verecekleri ‘terörist' ilan edecek kadar ileri gittiler. Şimdi bu anlayışın sahipleri Diyarbakır Valiliği karşısına Şeyh Sait'e saygılarını belirten bir pankart asmışlardır. İngilizlerle işbirliği yaparak Misak-ı Milli sınırlarımızda olan Musul'un elimizden çıkmasına neden olan, AKP İl Başkanlığı'nın astığı Şeyh Sait'e övgü pankartına katılıyor musunuz? Katılmıyorsanız AKP İl Başkanı'nı görevden almayı düşünüyor musunuz? Bir vatan hainine övgü pankartının valiliğin karşısına asılmasına izin veren Diyarbakır Valisi hakkında soruşturma açmayı düşünüyor musunuz?"

HDP'Lİ PİR, KUZU'NUN SÖZLERİNİ HATIRLATTI

HDP Diyarbakır Milletvekili Ziya Pir de AK Parti'li Burhan Kuzu'nun sözlerini hatırlatarak Twitter'dan şu mesajı paylaştı: "Daha üç ay önce Şeyh Said ve arkadaşlarına 'alçaklar' diyen AKP, şimdi Şeyh Said üzerinden evet devşirmeye çalışıyor. Asıl bu alçaklıktır!"

AK Parti'den, Diyarbakır’da Şeyh Said'li pankart: Her Evet bir Fatiha - Resim: 2