Abone Ol

AK Parti'de İstanbul için tüm gözler Saadet Partisi'nin oylarına çevrildi

23 Haziran'da yenilenecek İBB Başkanlığı seçimi için çalışmalara başlayan AK Parti'de seçimlerin bıçak sırtı bir yarışa sahne olacağına dikkat çekilirken Saadet Partisi'nin oyların sonucunu değiştirebileceği görüşü üzerinde duruldu.

AK Parti'nin gözü Saadet Partisi'nin oylarında

AK Parti, Yüksek Seçim Kurulu'nun kararı ile İstanbul'da yenilenecek seçimler için çalışmalarına hız verdi.

Seçim stratejisini belirlemeye çalışan AK Parti'de İstanbul seçimlerinin yine bıçak sırtı bir yarışa sahne olacağı tespiti yapıldı ve Saadet Partisi'nin oylarının sonucu değiştirebileceği değerlendirmesinde bulunuldu.

İSTANBUL SEÇİMLERİNDE BIÇAK SIRTI YARIŞ

Türkiye gazetesinde yer alan habere göre; "YSK'nın yenileme kararı aldığı İstanbul seçimleri için AK Parti'de 'tek bir oyun bile boşa gitmemesi' üzerine strateji yürütülüyor.

Kamuoyu yoklamalarından yola çıkarak; İstanbul seçimlerinin yine bıçak sırtı bir yarışa sahne olacağı tespiti yapılırken, 31 Mart'ta 103 bin oy alan Saadet Partisi seçmenin 23 Haziran'daki tercihi, seçim sonucunda büyük rol oynayacak" dendi.

Ayrıca seçimin sonucunu ittifak dışı partiler ve sandığa gitmeyenler belirleyecek değerlendirmesi de yapıldı.

"SAADET PARTİSİ SEÇMENİ SONUCU DEĞİŞTİREBİLİR"

"AK Parti'nin yaptırdığı kamuoyu yoklamalarında, Binali Yıldırım ile Ekrem İmamoğlu arasındaki adaylık yarışı 31 Mart'takine benzer bir oy oranı ile sürüyor. 31 Mart'ta sandığa giden seçmenlerin yüzde 80'den fazlası tercihi değiştirmeyeceğini dile getirilirken, Saadet Partisi'ne oy veren seçmenlerin tercihinin ise ancak 'Aday çıkarmama' durumunda değişeceği belirtiliyor.

"ADAY ÇIKARILMAZSA AK PARTİ'NİN ADAYINA DESTEK VERMEYİ DÜŞÜNÜYORLAR"

Birçok kamuoyu araştırma şirketinin temsilcisi SP seçmeninin büyük bölümünün "CHP'ye oy vermek istemediği, partisinin aday çıkarmaması durumunda, ya sandığa gitmememe ya da AK Parti'nin adayına destek verme" düşüncesinde olduğunu belirtiyor.

DSP, İMAMOĞLU LEHİNE ÇEKİLDİ

23 Haziran seçimleri için DSP, TKP ve diğer bazı küçük partiler ve bağımsız adaylar İmamoğlu lehine adaylarını çektiklerini açıklamışlardı.