Abone Ol

Ahmet Zeki Üçok'tan şok açıklama: Her üç askerden biri FETÖ'cü

Eski askeri savcı Ahmet Zeki Üçok katıldığı canlı yayın programında Resmi Gazete'de yayımlanan KHK'ları değerlendirdi. Üçok'a göre halen her üç askerden biri FETÖ'cü.

Üçok: Her üç askerden biri FETÖ'cü

Eski askeri savcı Ahmet Zeki Üçok, konuk olduğu Habertürk canlı yayınında MİT ve TSK'da henüz FETÖ operasyonlarının tam olarak başlamadığını söyleyerek "yeni bir dalga bekliyorum" dedi.
Eski askeri savcı Ahmet Zeki Üçok katıldığı canlı yayın programında bugün Resmi Gazete'de yayımlanan 689 ve 690 sayılı yeni Kanun Hükmünde Kararname'leri değerlendirdi. Henüz MİT'de ve TSK'da opersayonların başlamadığını söyleyen Üçok, yeni bir dalganın gelebileceğini ifade etti.

"TSK'DA 40-50 BİN NET RAKAM VAR"
"Şu ana kadar TSK'dan 7 bin civarında personelin atıldığını belirten Üçok, sözlerine şöyle devam etti: "Oysaki Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yaptığı soruşturma neticesinde 2006 yılından 2015 yılına kadar sadece askeri okullar aracılığıyla TSK'ya giren personel sayısı 40 bin civarında. Daha önceki 86 yılı 87 yılı, ifade verenleri görüyorsunuz. Herkes diyor ki 'ben 90 yılında soruları aldım girdim' diyor. Geçmiş yıllardan beri devam ediyor. Nereden baksanız 60-70 bin personelin hatta daha çok sayıda personelin FETÖ ile irtibatlı olduğunu en azından onların yardımlarıyla TSK'ya girdiğini görüyorsunuz. 7 bin kişiyi çıkarırsanız geriye 40-50 bin net rakam var. TSK içerisinde sokağa çıktığınızda her üç askerden birisi gördüğünüz FETÖ mensubu. Bu rakamlara göre söylüyorum.

"TSK AYAĞI HENÜZ BAŞLAMADI"
Bunun son operasyonla ilgisi olduğunu düşünmüyorum bu daha önceden isimleri tespit edilenlerle ilgili bir kararname. TSK ile ilgili ayağı henüz başlamadı son operasyon sadece Emniyet ile kısıtlı kaldı onun irtibatları tespit edildi. Hem MİT'de Hem TSK'da hem de diğer kamu kuruluşlarında henüz yasal bir süreç başlatılmadı. Yeni bir dalganın geleceğine inanıyorum.

"MİT VE TSK'DAKİ MAHREM İMAMLARI TESPİT EDİLDİ"
Mahrem imamların MİT'de veya TSK'da irtibatlarının olmadığını düşünmek mümkün değil. Ve onlar da tespit edildi diye biliyorum zaten. Buna ilişkin ilerki günlerde operasyon olacağını değerlendiriyorum."