Abone Ol

Ahmet Şık'tan flaş iddia: Pelikan grubu WhatsAppta Soylu için ne yazdı?

DP milletvekili ve gazeteci Ahmet Şık, "1+1 Forum"da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun istifası ilan ettiği gece yaşananları kaleme aldı.

Pelikan grubu WhatsAppta Soylu için ne yazdı?

Ahmet Şık, "Saray’da uzantıları olan Pelikan üyelerinin WhatsApp grubunda 10 Nisan gecesi bu grupta, sokağa çıkma yasağının faili olarak linç ettirilecek kişi olarak belirlenen Soylu için planlar yapılıyordu" ifadesini kullandı.

Şık, Soylu'nun sokağa çıkma yasağından 81 il müdürüyle yaptığı video konferans toplantısında haberinin olduğunu belirtirken, genelge hazırlıklarının sürerken  TRT'nin yasağın duyurusunu yaptığının altını çizdi.

Şık, "Saray’da uzantıları olan Pelikan üyelerinin WhatsApp grubunda, kontrol altında tutulan medyadan bazı yayın yönetmenleri ve haber müdürleri de bulunuyordu. Ve 10 Nisan gecesi bu grupta, sokağa çıkma yasağının faili olarak linç ettirilecek kişi olarak belirlenen Soylu için planlar yapılıyordu. Hedef alınan kişi ve gruplara dair stratejilerin belirlenip talimatların verildiği bu grupta hakkında söylenenler bizim kulağımıza kadar geldiyse, Soylu’nun duymamış olmaması mümkün değildir." düşüncesini dile getirdi.

Şık, "İddiaya göre, Pelikan’ın ve söz konusu WhatsApp grubunun (y)etkili elemanlarından bir kadın gazeteci, sokağa çıkma yasağı rezaletinin ardından Soylu aleyhine kampanya örgütledi. Adeta Pelikan’ın örgüt yayını işlevini gören gazetenin yazarı, “Soylu bu dediğinin bedelini ödeyecek” dedikten sonra meslektaşlarına sokağa çıkma yasağının duyurulmasının ardından yaşanan rezaletleri öne çıkaran eleştirel haberler ve sosyal medya paylaşımları yapmaları gerektiği konusunda talimatlar vermişti. Bu iddiayla ilgisi var mıdır, bilinmez ama, görevleri iktidarın her kusurunu örtmek olan kimi isimler sokağa çıkma yasağının duyurulmasının ardından yaşanan rezaleti eleştirenlerin arasına katılmıştı." bilgisini paylaştı.

Şık yazısında şunları kaydetti:

Henüz sokağa çıkma kararı duyurulmamışken, “evde kalma kararı bilimsel değil siyasi bir karardır.. ne kadar olacağını siyasetçi bilir.. tabi bilim tavsiye eder..” iletisiyle konuya giriş yapan Cemil Barlas oldu.

İzdiham görüntülerinin ortaya çıkmasından sonra da “bu yasak işi yanlış oldu.. millet aç kalmamak için kendini gece gece sokağa attı.. huzur rahat kaçıyir..” diye başladığı iletilerine devam etti.

İlk sahne alanlardan biri de Hilal Kaplan’dı. Kaplan Twitter hesabından, “Sokağa çıkma yasağını uyguladığın dakikasında gece yarısı duyuracaksın. Başka türlü olmuyor, maalesef gördük”, “İzdiham görüntüleri sebebiyle en çok sağlık çalışanlarımızdan utandım. Çocuğuna bir aydır sarılamayan, bulaştırmamak için evine gidemeyen, her gün ölümle yüz yüze gelen onlar… Bizi affedin” ve “Ne desek boş.. Neyse ki yasak başladı. En azından hafta sonu ‘keyif kalabalığı’ olmayacak. Bu da bir teselli” diyerek eleştiri korosuna katılmıştı.

Yazının devamı için TIKLAYIN