Abone Ol

Ahmet Hakan'a evinin önünde çirkin saldırı!

Gazeteci Ahmet Hakan, CNN Türk'teki programı sonrası evinin önünde saldırıya uğradı. Vücudunda kırıklar oluşan Ahmet Hakan'ın hayati tehlikesi bulunmuyor.

Ahmet Hakan'a evinin önünde çirkin saldırı!

Saldırıyla ilgili üç şüpheli gözaltında. Ahmet Hakan taburcu edildi.

Saldırı saat 00. 35 sıralarında gerçekleşti. Evinin önüne yaklaştığı sırada arkadan gelen siyah renkli bir diğer araç, Ahmet Hakan'ın otomobiline arkadan hafif şekilde çarptı.

Ardından araçtan inen 4 kişi Ahmet Hakan ve yanındaki korumasına saldırdı. Darp edilen Hakan ve koruması hastaneye kaldırıldı. Ahmet Hakan'ın hastanede yapılan muayenesinde burun ve kaburgasında kırıklar tespit edildi.

Ahmet Hakan'a evinin önünde çirkin saldırı! - Resim: 1

Meğer Ahmet Hakan saldırıya uğramadan önce...

Doktor kontrolünde tutulan Ahmet Hakan ve korumasının hayati tehlikesi bulunmuyor. Saldırıda kulanılan 34 VY 7765 plakalı aracın kiralık olduğu belirlendi.


Ahmet Hakan'a yönelik bir süredir devam eden tehditler 13 Eylül'de İçişleri Bakanı'na bildirilmiş, bundan 1 gün sonra da valiliğe başvurulmuştu.

Ahmet Hakan avukatları aracılığıyla, "çağrılı koruma" durumunun "sürekli koruma"ya dönüştürülmesini istemiş ancak bugüne kadar herhangi bir yanıt alamamıştı.

Ahmet Hakan'a saldırıda kullanıllan araç güvenlik kamerasında

Ahmet Hakan'a evinin önünde çirkin saldırı! - Resim: 2

DÖRT ŞÜPHELİNİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
Ahmet Hakan'a saldırıda bulunan 4 şüphelinin kimlikleri belirlendi.
Şüpheliler Ahmet Güler, Kamuran Ergin, Fuat Elmas ve Uğur Adıyaman. Şüphelilerden Uğur Adıyaman, saldırıda kullandıkları aracın kiralandığı şirketin sahibinin kardeşi. Şüphelilerden 2'sinin daha önceden tehdit, yaralama ve narkotik madde kullanmak suçlarından poliste kayıtları olduğu ortaya çıktı.
Şüphelilerin ilk sorgularında trafik nedeniyle tartıştıklarını aralarında itiş kakış yaşandığını söyledikleri öğrenildi. Polis, olayda bir azmettirici olma ihtimaline karşı şüphelilerin bilgisayar, telefon gibi özel cihazlarını incelemeye aldı.
Polis yetkilileri, Ahmet Hakan'ın Cem Uzan'la twitter'deki bir tartışması olduğu bilgilerinin de yer aldığını, bunun da incelendiğini söylediler.

Ahmet Hakan'ı böyle takip etmişler
Ahmet Hakan'a evinin önünde çirkin saldırı! - Resim: 3

AHMET HAKAN'DAN MESAJ

Ahmet Hakan geçmiş olsun dileklerinde bulunan herkese teşekkür ederken "doğru bildiğimiz yolda ilerleyeceğiz" dedi.

"ORGANİZE, PLANLI BİR SALDIRI"

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, gazeteci Ahmet Hakan'a düzenlenen saldırıya ilişkin, "Organize, planlı bir saldırının olduğunu görüyoruz. Arabayı kullanan kişinin yakalandığı anlaşılıyor. Kimliklerinin tespit edildiği anlaşılıyor. Kısa bir zaman içinde saldırganların kim olduğu ortaya çıkacak’’ dedi.

Amerikan Hastanesi önünde açıklamalarda bulunan Sedat Ergin, "Bizler açısından tabi Hürriyet Gazetesi 6 Eylül tarihinde bir saldırıya uğramıştı. 8 Eylül tarihinde ikinci bir saldırıya uğramıştı. Bu saldırılardan sonra bu kez bir yazarımız Ahmet Hakan şiddete, saldırıya hedef olmuş durumda. Bize gelen bilgiler bu saldırıyı gerçekleştiren saldırganların kendisini CNN Türk’teki programından çıktıktan sonra eve gelirken kanaldan itibaren takip ettikleri yönünde. Organize planlı bir saldırının olduğunu görüyoruz. Arabayı kullanan kişinin yakalandığı anlaşılıyor. Kimliklerinin tespit edildiği anlaşılıyor. Kısa bir zaman içinde saldırganların kim olduğu ortaya çıkacak. Bu olay 2015 yılında Türkiye’de basın özgürlüğünün nasıl bir durumda olduğunu göstermesi bakımından heralde hepimizin gözünü açması gerekiyor" dedi.

Ahmet Hakan'a saldırıda 3 gözaltı!

"AMELİYAT OLMASI GEREKİYOR"

Ahmet Hakan’ın durumu hakkında bilgi veren Ergin, "Burnunda kırık var. Ameliyat olması gerekiyor aldığı darbe nedeniyle. Üçüncü ve dördüncü kaburgalarında kırık var. Heralde çıkacak ama ameliyatın kaçınılmaz olduğu söyleniyor" diye konuştu.

AVUKAT KAZAN: GÖZ GÖRE GÖRE GELDİ

Ahmet Hakan'ın avukatı Aslı Kazan ise şöyle konuştu: "9 Eylül günü bir köşe yazarı tarafından ölümle tehdit edildi. Biz o gün İçişleri Bakanı ile görüştük, Ahmet Hakan'ın ciddi bir tehdit altında olduğunu ve tehlikenin çok yakın olduğunu kendilerine ilettik. Ertesi gün İstanbul Valiliği'ne yazılı başvuruda bulunduk ve derhal en ileri derecede koruma tedbirlerinin alınması gerektiğini talep ettik. Koruma Şube'den bu talebimizin akibetini devamlı soruyoruz fakat henüz bir gelişme yaşanmadı. Bu saldırının gerçekleşeceğini biz biliyorduk. Gerekli birimlere ihbar ettik. Fakat hiçbir işlem yapılmadı. Göz göre göre geldi."

ERTUĞRUL ÖZKÖK: VAHAMETİNİ DİKKATE ALMAZSAK DEVAMI DA GELİR

Hürriyet Gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, olaya karışanların bulunmasını istediklerini belirterek, "Tatsız bir olay oldu bu akşam. Tatsız kelimesi çok hafif kalıyor. Türkiye'de çok insanın beklediği bir olaydı. Arkadaşımızın bu işi Allah'ın yardımıyla hafif yaralarla atlatması tabi ki olayın vehametini hiçbir zaman ortadan kaldırmıyor. Arkadaşımız Ahmet Hakan saldırganların 4 kişi olduğunu söyledi. Görgü tanıkları var. Kardeşleri var. Arabanın plakası belli. Açık bir kırmızı pazartesi olayı bu. Bunların hemen bulunmasını talep ediyoruz biz. Ahmet'e geçmiş olsun diyorum ama hepimize geçmiş olsun. Bu bana göre bir işaret. İnşallah bunun devamı olmaz bundan sonra. Bunun vahametini dikkate almazsak korkarım ki bunun devamı da gelir" şeklinde konuştu.

Sanatçı Bedri Baykam ise, "Ben de benzer bir olayı 2011 yılında yaşamıştım. Ahmet Hakan'ın başına gelen olayı daha öğreneli yarım saat oldu. Allah'a şükür hayati tehlikesinin olmadığını öğrendim. Fakat bu acımızı hafifletmiyor. Acımızı değiştirmiyor. Bu olayın herhalde faili meçhul değil" ifadelerini kullandı.


MESLEKTAŞLARI YALNIZ BIRAKMADI

Kimliği belirsiz 4 kişinin darbettiği Hakan'ın tedavi altına alındığı Amerikan Hastanesi'ne gelen Hürriyet gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Sedat Ergin, Hürriyet gazetesi yazarı Ertuğrul Özkök, Doğan Haber Ajansı (DHA) Genel Müdürü Uğur Cebeci ile Uluslararası Plastik Sanatlar Derneği (UPSD) Başkanı ressam Bedri Baykam, ziyaret ettikleri Ahmet Hakan'ın durumu hakkında yetkililerden bilgi aldı.

Hastane önünde olaya ilişkin gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ertuğrul Özkök, saldırının "basit" bir şekilde algılanmaması ve açıklanmaması gerektiğini belirterek, şöyle konuştu:

"Yıllardır yapıyoruz bu mesleği. Bunlardan dolayı yılmadık, yılmayız da. Ama neticede gazeteciler ölüyor, geride kalan insanlar bunların yarattığı travmaları yaşamaya devam ediyor ve bu toplumu zehirliyor. Hürriyet'e yapılan saldırıda çok büyük destek aldık ama dayanışma daha geniş çaplı olsaydı bu saldırı gerçekleşmezdi. Umarım bu son olur, demokrasi olduğu iddia edilen toplum bu tarz teşebbüslere tekrar sahne olmaz. Ahmet'e tekrar geçmiş olsun ama korkarım ki olayın vahametini dikkate almazsak bunun devamı gelecek."Ressam Bedri Baykam da saldırıyı kınadı.

CEM UZAN'LA TWİTTER'DA TARTIŞMIŞTI

Saldırıya uğrayan Ahmet Hakan ve yolsuzluk suçlamalarıyla yurtdışına kaçmak zorunda kalan Cem Uzan'la sosyal medya platformu Twitter'da tartışma yaşamıştı.