Abone Ol

Ahmet Hakan, Sedat Peker'le ne konuştu?

Hürriyet yazarı Ahmet Hakan kendisine yapılan saldırıdan önce evinde ziyaret eden Sedat Peker ile ne konuştuklarını köşesinden açıkladı.

Ahmet Hakan, Sedat Peker'le ne konuştu?

Hürriyet gazetesi köşe yazarı Ahmet Hakan'a saldırı sonrası gözler polemik yaşadığı Sedat Peker'e çevrilmişti.

Ahmet Hakan'ı, köşesinde sert sözlerle yüklendiği Sedat Peker'in dövdürmüş olabileceği iddia edilmişti.

Sedat Peker ise bu iddiayı yalanlamış ve saldırıdan kısa bir süre önce Ahmet Hakan'ı evinde ziyaret ettiğini açıklamıştı.

Peker, “Ahmet Hakan Bey'e sorulduğunda kendisi de zaten teyit edecektir ki, 15 gün evvel ben, evine sohbet etmek amacıyla misafirliğe gitmiştim” ifadelerini kullanmıştı.

Bu açıklama sonrasında ise Sedat Peker ile Ahmet Hakan'ın hangi konu üzerine sohbet ettiği merak konusu olmuştu.

Ahmet Hakan o sohbetin içeriğini bugün köşesinde okurları ile paylaştı.

Sedat Peker'in kendisiyle Ergenekon davasını konuşmak istediğini belirten Hakan şu ifadeleri kullandı:

"Sedat Peker'le bundan yaklaşık bir ay önce görüştüm. Kendisi bana "Siz bir gazetecisiniz, size Ergenekon Davası'na nasıl sokulduğumla ilgili anlatacaklarım var" dedi.

Ben de kendisini dinledim. Peker, Ergenekon dâhil çeşitli davalardan kesintisiz toplam 10 yıl boyunca hapis yatmış biri... Ergenekon'a adının nasıl karıştığını, kendisine Paralel Yapı'nın nasıl kumpas kurduğunu bana anlattı.

Ben de öne sürdüğü iddiaların tümünü dinledim. Aramızda geçen konuşma bundan ibarettir. Bana inanmıyorsan, git Sedat Peker'e sor, "Ahmet Hakan'la ne konuştunuz" de. Bundan bir kelime fazlasını işitirsen ben bu mesleği bırakırım..."