Abone Ol

Hürriyet yazarı: Dislike olayı muhalefetin örgütlü kampanyası

Hürriyet Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Ahmet Hakan, AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Youtube'da gençlerle buluşmasında 350 bin dislike almasının muhalif çevrelerin örgütlü bir kampanyası olduğunu savundu.

Dislike olayı muhalefetin örgütlü kampanyası mı?

Ahmet Hakan, "Youtube’da yayınlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gençlerle buluşmasında 'dislike', yani 'beğenmeme' kampanyası yapıldı. Şöyle bir baktım: Bir örgütlenme söz konusu... Muhalif çevreler tarafından gerçekleştirilmiş bir kampanya çünkü görüntülenme sayısından bile fazla 'dislike' var.

Bu tür kampanyalar, muhataplarında bir moral bozukluğuna yol açabilir. Çünkü temel amaç, yapılan yayını gölgelemektir. Ancak ortaya çıkan sonuçlara da bakmak lazım." düşüncesini dile getirdi.

Hakan, "Bu kampanya nedeniyle Erdoğan’ın gençlerle buluşma videosu, YouTube trend videoları arasına girdi. Milyonlarca aktif kullanıcının önüne düştü. Videonun izlenme sayısı 2 milyona yaklaştı.

Bu sayı, Erdoğan’ın 1 yıl önce açılan YouTube kanalı için bir rekor. Kanalın abone sayısı da birkaç saat içinde 85 binden 125 bine çıktı. Bu tür hamleleri planlayanların çok dikkat etmeleri gerekiyor.- Çünkü hiç de amaçlamadıkları sonuçların ortaya çıkmasına neden olabilirler." ifadesini kullandı.

Yazının devamı için TIKLAYIN