Abone Ol

Ahmet Hakan: Erdoğan hepimizin pabucunu dama atar

Gazeteci Ahmet Hakan Atatürk resmini duvardan kimin indirdiği krizini çözemeyen CHP'ye Cumhurbaşkanı Erdoğan üzerinden yüklendi.

Ahmet Hakan: Erdoğan yazar olsa...

CHP'deki krize ilişkin Erdoğan'ın açıklamalarını köşesine taşıyan yazar, "Cumhurbaşkanı Erdoğan, köşe yazarı olsa... Hepimizin pabucu dama atılır.” diye yazdı.

CHP 50 gündür Aylin Nazlıaka kriziyle çalkalanıyor. CHP'li bir vekilin Atatürk resmini duvardan indirdiği iddiasını ortaya atan Nazlıaka'nın partiden ihracı gündemde.

Haftalardır süren sorunu netleştiremeyen ana muhalefet partisi eleştirilerin odağında. Nazlıaka, krizi çözmek için parti içinde kurulan komisyona isim vermedi. Partiden ihracı istenen vekil,, Kılıçdaroğlu'nun gerçekleri bildiğini; ancak 50 gün boyunca tartışmalara göz yumduğunu ileri sürdü.

Hal böyle olunca Ahmet Hakan, CHP yönetimine yönelik eleştirilerine bugün de devam etti. Hürrilet yazarı, "Erdoğan’dan çok iyi köşe yazarı olur" başlıklı bugünkü yazısında Atatürk resmi ve Aylin Nazlıaka krizine dair şunları yazdı:

"HEPİMİZİN PABUCU DAMA ATILIR"

"CHP’de “Atatürk resmini indirme” tartışması yaşanırken... Söylenmesi gereken her şeyi söylediğimi sanıyordum.

Oysa bir şeyi eksik bırakmışım. Onu da Cumhurbaşkanı’ndan öğrendim. Muhtarlara yönelik konuşmasında şöyle dedi Cumhurbaşkanı:

“50 günde Atatürk fotoğrafını kimin indirdiğini çözemeyen bir partinin, ülkeye katkı sunmasını beklemek imkânsızdır.”

Duyunca önce güldüm. Sonra da şöyle dedim:

“Cumhurbaşkanı Erdoğan, köşe yazarı olsa... Hepimizin pabucu dama atılır.”