Abone Ol

Ağırel'den Flaş SBK İddiası: Dönüş İçin Birileri ile Pazarlık Halinde

Murat Ağırel, aktardığı ses kaydında 12 gazetecinin isminin yer aldığı bilgisinin arkasında durdu, "Ben kaynağıma güveniyorum” dedi

Flaş SBK İddiası: Dönüş İçin Pazarlık Halinde

Gazeteci Murat Ağırel, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in hakkında iddialarda bulunduğu Sezgin Baran Korkmaz'ın sonradan yalanladığı söz konusu “ses kaydında 12 gazetecinin isimlerini verdiği” iddiası için bugünkü yazısında, “Ben kaynağıma güveniyorum” dedi. Ağırel, “Görünen o ki. Sezgin Baran Korkmaz dönüş için birileri ile pazarlık halinde ve bu süreci yönetmeye çalışıyor ifadesini kullandı.

“Sezgin Baran Korkmaz, Veyis Ateş ile yaptığı on iki dakikalık telefon görüşmesini kayıt altına almış. Bu konuşmayı üç parçaya bölerek bazı kişilere dinletmiş. Konuşmada bazı gazetecilerin isimleri verilerek on iki gazetecinin varlığından bahsedilmiş. Bu konu hakkında bir suç duyurusu ve sonrasında basın açıklaması yapacağını söylemiş. Ben kaynağıma güveniyorum. Ancak Sezgin Baran Korkmaz meslektaşlarım ile yaptığı görüşmelerde bunu reddetmiş hatta neredeyse ses kaydının olmadığından bahsetmiş. Görünen o ki. Sezgin Baran Korkmaz dönüş için birileri ile pazarlık halinde ve bu süreci yönetmeye çalışıyor” diye yazan Ağırel, “Çok açık söyleyeyim. Ben kendisini dürüst biri olarak görmüyorum. Elindeki yalan yanlış bilgileri koz olarak geri dönebilmek için kullanıyor” görüşünü ifade etti.

Ağırel, “Asıl mesele ise konuşulan 10 milyon Euro kim için isteniyor? Ankara'da bulunan ekip kim? Yargı mensupları mı? Siyasetçiler mi? Bürokratlar mı?” sorularını gündeme getirdi.

Yazının tamamını okumak için tıklayın.