Abone Ol

Adana'da Bir Vatandaş Çaresizliği Gözyaşları İçerisinde Anlattı

Adana’da çıkan yangınlarda evi ve hayvanları yanan bir köylü, ağlayarak çektiği videoda yangına müdahale edecek kimse olmadığı için yaşadığı çaresizliği anlattı.

Adana'da Bir Vatandaş Çaresizliği Gözyaşları İçerisinde Anlattı

Adana'da 20 noktada çıkan yangınlarda evi yanan bir yanan bir köylünün paylaştığı videodaki sözleri yıkım ve çaresizliği ortaya koydu.

Türkiye'nin birçok bölgesinde baş gösteren orman yangınları, Adana'da da 4 ayrı ilçede büyük yıkım yarattı. Ekim ve yaşam alanlarını tahrip eden yangınlar, 20 noktada kontrol altına alınırken, bu sabah itibari ile yangının sürdüğü Aladağ'ın Pos Bölgesi’nde söndürme çalışmaları sürdü.

‘GELEN GİDEN YOK, KİMSE YOK’

Adana'nın Aladağ, İmamoğlu, Kozan ve Karaisalı'yı kapsayan 4 ilçesinde yangından etkilenen mahalleler, "Genel Hayata Etkili Afet Bölgesi" ilan edildi. Müdahalelerdeki yetersizliğin ve Türkiye'nin envanterinde yangın söndürme uçağı bulunmamasının tartışmalara yol açtığı afette Adana'da bir köylünün kaydettiği video yıkım ve çaresizliği açık bir biçimde ortaya koydu. Evinin ve ahırının yandığı anları ağlayarak görüntüleyen köylü çaresizliğini "Bakın yanıyoruz. İtfaiye yok, gelen giden yok. Kimse yok, kimse yok, kimse yok" sözleriyle ifade etti.

İŞTE O ANLAR...