Abone Ol

Adana Demirspor'dan Beşiktaş'a Balotelli Kınaması: Saygısızlıktır

Adana Demirspor, Beşiktaş maçı sonrası siyah-beyazlı kulübün Mario Balotelli ile ilgili yaptığı açıklamalar hakkında bir kınama yazısı yayınladı.

Adana Demirspor'dan Beşiktaş'a Balotelli Kınaması: Saygısızlıktır

Adana Demirspor Kulübünden yapılan açıklamada, "Beşiktaş JK ile oynadığımız Süper Lig müsabakasının ardından siyah-beyazlı kulübün, oyuncumuz Mario Balotelli ilgili yaptığı açıklamaları şiddetle kınıyoruz." denildi.

Açıklamada, Adana Demirspor'un 3-0 mağlup iken sahada büyük bir mücadele örneği gösteren oyuncuların emeklerinin hiçe sayılarak gündem değiştirmek için yapılan açıklamaların, Adana Demirspor camiasına yapılan bir saygısızlık olduğu kaydedildi.

Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın'ın yıllar önce bir televizyon kanalında Mario Balotelli ile yaptığı açıklamalardan sonra Balotelli'nin bireysel tepkisini gösterdiğinin ifade edildiği açıklamada, şu ifadeler kullanıldı:

"Bunun sonucunda karşılaşmanın hakemi Ali Palabıyık, kendisine sarı kart göstererek cezalandırmıştır. Maç sonrasında başkanımız ve teknik direktörümüz, Balotelli'nin davranışının yanlış olduğunu açıklamalarında ifade etmişlerdir. Neredeyse oyuncumuz idam sehpasına çıkarılmak istenmiştir. Maçın bitiş düdüğünün ardından Beşiktaş teknik heyetinin Mario Balotelli ve yedek kulübemize yaptığı hakaret ve davranışlarını tüm Türkiye görmüştür. Rakip takımın yardımcı antrenörü Murat Şahin ağza alınmayacak sözler sarf etmesine rağmen Adana Demirspor olarak olayı noktalayıp futbolcularımız ve teknik heyetimiz soyunma odasına gitmiştir. Sezon açılışında Beşiktaş'ı en iyi şekilde ağırlayan her platformda kendilerine teşekkür eden kulübümüz, maç sırasında ve sonunda siyah-beyazlı taraftarların yaptığı kötü tezahüratı da hak etmemiştir."

Açıklamada, Adana Demirspor olarak, gelen her takımı centilmence ağırlamaya özen gösterdikleri belirtilerek, "Başkanımız Murat Sancak'ın da dediği gibi, 'Beşiktaş bizim kardeş kulübümüzdür' Buna bu şekilde gölge düşürülmek istenmesinin derin üzüntüsünü yaşıyoruz." ifadelerine yer verildi.

Ne olmuştu?

Mario Balotelli, Beşiktaş-Adana Demirspor maçındaki hareketiyle dikkat çekti. İtalyan oyuncu, takımının ikinci golünü attıktan sonra Beşiktaş yedek kulübesine yöneldi. Balotelli, Beşiktaş Teknik Direktörü Sergen Yalçın ve yardımcılarının bulunduğu bölgeye doğru işaret parmaklarını kafasını götürdü. Balotelli'nin bu sırada "düşün" dediği aktarıldı. Hakem Ali Palabıyık, yıldız golcüye bu hareketinden sonra sarı kart gösterdi. Maçın ardından sosyal medya hesabından bir paylaşım yapan Balotelli "testis" anlamına gelecek şekilde "toplarımız" ifadesini kullandı ve "Bizim beynimiz ve daha da önemlisi "toplarımız" ve yüreğimiz var. Çok büyük bir yürek ve bununla gurur duyuyoruz" demişti.

Sergen Yalçın "Beyni yok" demişti
Balotelli’nin attığı golden sonra yaptığı hareketle, Sergen Yalçın’ın yıllar önce Mario Balotelli için “Bu çocuğun beyni yok” yorumuna karşılık verdiği iddia edildi. Öte yandan maçın 90+7. dakikasında Balotelli ile beraberlik golünü atan Adana Demirspor, 3-0 geriye düştüğü maçı 3-3 beraberlikle tamamlarken, son düdükle birlikte ortalık karıştı. Mario Balotelli’nin içinde bulunduğu gerginlik sırasında İtalyan futbolcuyu olay yerinden uzaklaştırmaya çalıştılar.