Abone Ol

Adalet Bakanı Gül İle Süleyman Soylu Yine Karşı Karşıya Geldi

Alparslan Türkeş Vakfı'nın düzenlediği Türkeş'i anma etkinliğinde yaşanan kavganın ardından Adalet Bakanlığı ve İçişleri Bakanlığının karşı karşıya geldiği iddia edildi.

Adalet Bakanı Gül İle Süleyman Soylu Yine Karşı Karşıya Geldi

Ülkücü camiya yakın Ciddi Gazete'nin haberine göre Ankara'da, MHP Kurucusu Alparslan Türkeş'in doğum günü sebebiyle yapılan anma etkinliğinde silahlı bir grup salona dalmış ve kavga çıkmıştı.

Muhalefet, saldırıya emniyet güçlerinin müdahale etmediğini ileri sürmüştü.

Saldırının üzerinden beş gün geçmesine rağmen, her hangi bir soruşturma açılmadı. veryansıntv.com'un Ankara kulislerinden edindiği bilgilere göre, kavga iki bakanlığı karşı karşıya getirdi.

Adalet Bakanlığının olayla ilgili soruşturma açılmasını istediği, buna karşılık İçişleri Bakanlığının ise bu konuda hiçbir adım atmadığı, kavgayla ilgili bir soruşturma açılmasını istemediği iddia edildi.

Özellikle Adalet Bakanı Abdülhamit Gül'ün bu konuya hassasiyet gösterdiği, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun da MHP adına sert bir direnç gösterdiği öne sürüldü. Bu konudaki kavganın büyümeye başladığı, iki bakanın karşı karşıya gelmesi sonrası bazı önlemlerin alınabileceği de Ankara'da konuşulan iddialar arasında yer aldı.

Abdülhamit Gül ile Süleyman Soylu arasında daha önce de görüş ayrılıkları nedeniyle gerginlik yaşanmıştı.