Abone Ol

Acun'dan çalışanlarına büyük müjde

TV8’in Patronu Acun Ilıcalı, muhabirlikten medya patronluğuna uzanan hikâyesini anlattı.

Acun'dan çalışanlarına büyük müjde

TV8’in Patronu Acun Ilıcalı, muhabirlikten medya patronluğuna uzanan hikâyesini Marketing Türkiye’den Ali Cemal Karabudak'a anlattı.

“Bütün sihir muhabirlikten geliyor” diyen Ilıcalı, zor bir patron olmadığını ve çalışanlarına yaz döneminde bir ay tatil vermeyi planladığını söyledi.

Acun Ilıcalı’nın Marketing Türkiye’ye verdiği röportajda “Yapımcılıkla TV patronluğu arasındaki farklar nelerdir?” sorusuna verdiği yanıtlar şöyle:

“Çok komik gelebilir ama kanal sahibinin bir muhabirden çok farkı yoktur. Benim geldiğim yer ve işin temeli de muhabirlik… Şöyle bakmak gerek mevzuya, mahallede bir bakkal açıyorsunuz. İyi tutuyor markete çeviriyorsunuz, markette iyi tutuyor, süpermarkete çeviriyorsunuz ve sonucunda çok büyük bir markete dönüşüyorsunuz… Tv8 benim hayalimdeki kanaldı. O nedenle çalışanlar içinde sıra dışı bir hayat kurmak istiyorum. İlk planda mesai saatlerini trafiğe takılmasınlar diye sabah 10.00’a aldım. Çıkış saatlerini de daha erkene aldım. Kısacası benim televizyonculuk anlayışım insanın ihtiyacı olduğu zaman işe gelmesi üzerine kurulu. İhtiyaç olunanın ihtiyaç olunan yerde olması daha önemli benim için… Hedefim yaz döneminde tüm çalışanlara birer aylık tatiller vermek.”