Abone Ol

Acıların çocuğu Emrah patladı! ''80'lerde Matrix mi çekecektik?''

Yıllar yılı "Küçük Emrah"lıktan kurtulamayan ünlü şarkıcı, sürekli eleştirilen ve çok defalar dalga konusu yapılan filmlerini anlattı.

Acıların çocuğu Emrah patladı! ''80'lerde Matrix mi çekecektik?''

İşte Emrah'ın o sözleri...

- 'Zavallılar'da rol alırken neler hissettin?
Oya Aydoğan ve Berhan Şimşek ile birlikte oynadım. Hayatımda ilk kez kamera önündeydim ve çok heyecanlıydım. Ama yetenekliymişim ki hiç eğitimim ve deneyimim olmamasına rağmen çok tutulan bir film çektik. Oya Aydoğan ile aynı filmde rol alacağımı duyduğumda o gece uyudum mu uyumadım mı hatırlamıyorum. Film gişe rekoru kırdı. Daha sonra 'Boynu Bükükler' ve 'Acıların Çocuğu'nu çektik.

- Aynı zamanda albümlere devam ediyor muydun?
Evet. 'Yaralı' albümünü yapacağımız zaman ergenliğe adım attım. Sesim kalınlaşmaya başladı. Doktor, büyümemden ötürü olduğunu söyledi.

- Seni nasıl etkiledi?
Her şey bitiyor sandım. Stüdyoya girip çıkıyordum ama istediğim gibi olmuyordu. Sürekli ağlıyordum. İnce sesli çocuk yine Emrah'tı ama artık kalın sesli birine dönüştü. 'Yaralı' albümü ile 'Küçük Emrah' süreci bitti ve artık 'Emrah' oldum.

- Bir yandan da film çekiyorsun...
Filmlerim çok tutuluyordu ve sürekli yeni projelerde yer alıyordum. Çektiğim filmler konuları bazında bazen eleştiriliyor ama o yaşta bir çocuğa aşk filmi çekilemez. Tabii ki aile dramı olacaktı. Beni eleştirenler çok farklı filmlere imza atmadılar. 80'li yıllarda Matrix mi bekliyorlardı benden?

- O dönemde şarkıya film yapma modası vardı.
'Acıların Çocuğu' gibi şarkılarım çok tuttuğu için filmlerde de kullandık. Bu tip şarkıların kullanıldığı filmler patlama yaptı.

40 yasına geldim hala Kücük Emrah'ım

- 'Küçük Emrah' denmesinden hiç rahatsız oldun mu?
Olmadım çünkü her zaman genç kaldım. Yaşım neredeyse 40 oldu ama hala 'Küçük Emrah'ım. Her zaman genç kalıyorum bu sayede. İnsan her şeye başladığı zamanki lakabından rahatsız olabilir mi? Benim için o lakap çok önemli bir yeri teşkil ediyor. 1984 ile 1990 arasındaki serüvenimi anlatıyor.

2 milyon gişe yapan filme 'Nefes' verdi!
EMRAH 1994 yılında 13'üncü albümü 'Sevdim mi Tam Severim'i çıkardıktan sonra vatani görevini yapmak üzere askere gitti. Popçu, geçen ay vizyona giren ve gişede 2 milyonu deviren 'Nefes' filminde yer alan 'Götür Beni Gittiğin Yere' adlı şarkıyı askerlik görevini yerine getirirken yazdı. Filmin finalinde, askerlerin bir ağızdan söylediği şarkı, internette en çok dinlenenler arasına girdi. Youtube'da 330 bin kez tıklandı.