Abone Ol

Abdurrahman Dilipak: Kenevir yakmak israftır

Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, "Kenevir yakmak israftır; bu işi engelleyenleri Allah'a havale ediyorum" dedi.

Abdurrahman Dilipak: Kenevir yakmak israftır

Tarım, sağlık ve sanayi alanında dünyanın en stratejik ürününün kenevir olduğunu belirten Yeni Akit yazarı Abdurrahman Dilipak, "Kenevir yakmak israftır; bu işi engelleyenleri Allah'a havale ediyorum" ifadelerini kullandı.

Dilipak, "Ama bu kafa ile bu işi de mevzuat ve bürokratik oligarşinin engelleri ile yüzümüze gözümüze bulaştırmak üzereyiz. Sakarya Belediyesi, eski çöp havzasının üzerinde hafriyat toprağı dökerek, üstüne kenevir ekmiş. Toprağın ıslahı, kanserleşmesinin ve çevreye zehirli gaz salınımının önlenmesi açısından harika bir çözüm. 100 dönümlük ekim alanı, 4-5 km çapında bir alana hayat verecek. Sakarya Belediyesi 19 ilin dışında, özel izinle ekim yapan bir ilimiz.

Kenevir konusunda, Erbakan’ın ABD’nin baskılarına karşı, CHP-MSP koalisyonu zamanında verdiği direnişi bugün gösteremiyoruz maalesef. Arkadaşlar daha önce Kılıçdaroğlu ile görüşmüşlerdi.

Aslında herkesle görüşüp bu işi milli bir mesele haline getirmemiz lazım. THC ve CBD en az afyon kadar değerli ama işe bakın ki, bugün hâlâ bu alanda üretim yapmak mevzuat ve bürokrasi ile eli ile yasaklanıyor. Bu aklı kim veriyorsa, bu nasıl bir akılsa." görüşünü savundu.

Yazının devamı için TIKLAYIN