Abone Ol

Abdülkadir Selvi: Başçalan hesabını kullanan savcı Pensilvanya'daki firma

Abdülkadir Selvi, bugünkü yazısında FETÖ'nün hükümeti devirmek için sosyal medyada oluşturduğu hesaplarla ilgili edindiği yeni bilgileri aktardı.

Başçalan hesabını kullanan savcı Pensilvanya'daki firma

FETÖ’nün 17-25 Aralık darbe girişimiyle eşzamanlı olarak devreye soktuğu, ‘bascalan’, ‘haramzadeler’, ‘bilaloglan’ ve ‘Fuat Avni’ hesaplarıyla ilgili yeni bilgiler ortaya çıkıyor.

Bascalan hesabının Emniyet İstihbarat Dairesi'nde oluşturulduğunu geçtiğimiz günlerde yazan Selvi, bugünkü köşesinde 25 Aralık iddianamesinden çarpıcı bir ayrıntı aktardı.

Bascalan ve haramzade hesaplarından yasadışı dinlemeleri yayınlatan savcının firari Muammer Akkaş olduğunu yazan Selvi, ulaştığı yeni bilgleri okurlarıyla paylaştı.


PENSİLVANYA’DAKİ FİRMA

(...)FETÖ’ye ait, ‘bascalan’, ‘haramzadeler’, ‘Fuat Avni’ gibi hesapların Pensilvanya’dan yönetildiğini yazmıştım. Pensilvanya’dan kastım  Fetullah Gülen’di. Ancak ilginç bir bilgiyle karşılaştım. ABD’nin en büyük veri depolama şirketlerinden olan  Iron Mountain, adresi olarak Pensilvanya’yı gösteriyor. Pensilvanya’daki eski bir maden ocağını alarak yerin 220 feet altında 200 dönümlük bir alanda veri depolama merkezi kurmuş. Pensilvanya denilince Fetullah Gülen anlaşılır diye bir paranoya içinde değilim. Ama Iron Mountain’ın Türkiye’de çalıştığı firmalar arasında  FETÖ’cü firmalar  ön sırada  yer alıyor. Hani FETÖ’cülerin yaptıkları dinlemelerin Türkiye’de depolanmadığı, yurtdışına transfer edildiği üzerinde durulmuştu. TİB’de iki çanak anten bulunmuştu ancak bağlantıları yok edildiği için nereye veri aktarıldığı tespit edilememişti. O nedenle Pensilvanya’daki bu veri toplama merkezi bana ilginç geldi. Iron Mountain’ın FETÖ’yle bir ilişkisi olduğunu iddia etmiyorum ama yine de içime bir kurt düştü, paylaşmak istedim.