Abone Ol

Abdulkadir Selvi: Barzani, bağımsızlık için 2019 Cumhurbaşkanı seçimini bekleyecek

Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi'nin iddiasına göre, Barzani "bağımsızlık ilan etmek için" için 2019'daki Cumhurbaşkanlığı seçimininin hemen öncesini bekleyecek. Amaç da Türkiye'deki seçimi etkilemek.

Barzani, bağımsızlık için 2019 seçimini bekleyecek

IRAK Kürt Bölgesel Yönetimi'nin bağımsızlık ilanı için beklediği tarihle ilgili Hürriyet gazetesi yazarı Abdülkadir Selvi'den bomba bir iddia geldi.

50 yıllık bir mücadele sonucunda bu noktaya ulaşan Barzani'nin bağımsızlık ilan etmek için sabırlı davranacağını belirten Abdülkadir Selvi, bağımsızlık ilanının Türkiye'deki 2019'daki Cumhurbaşkanlığı seçiminin hemen öncesi olacağını iddia etti.

Bu zamanın da Cumhurbaşkanlığı seçimini etkilemek için özellikle seçildiğini savundu.

İşte Abdülkadir Sevli'nin yazısının o ilgili bölümü:

ABD STRATEJİSİNDE ÜÇÜNCÜ AŞAMAYA GEÇİLDİ

ABD’nin Kürt politikasında yeni aşamaya geçildi. Bu süreç sadece Irak’la sınırlı değil. Irak’ta Barzani başkanlığında bağımsız bir Kürt devleti, Suriye’de ise ilk aşamada PYD-YPG kontrolünde “otonom bir Kürt yönetimi”.

Bu, ABD’nin uzun vadeli stratejisinin üçüncü aşamasına geçilmesi demek. Referandum yapıldı ama hemen bağımsızlık ilan etmeyecek. 50 yıllık bir mücadele sonucunda bu noktaya ulaşan Barzani sabırlı.2019’daki Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde Irak ve Suriye’deki bağımsızlık ilanı ve Kürt otonomi yönetimi en çok Türkiye’yi etkiler. Zaten amaçlardan biri de bu.