Abone Ol

Abdulkadir Selvi: Anketler neyi gösteriyor?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, kamuoyu araştırma kuruluşlarıyla yaptığı görüşmede 2019 seçimlerine ilişkin yeni iddialarda bulundu.

Anketler neyi gösteriyor?

Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, kamuoyu araştırma kuruluşlarıyla yaptığı görüşmede 2019 seçimlerine ilişkin yeni iddialarda bulundu. Selvi, araştırma kuruluşlarının kendisine 2019 seçimlerinde en belirleyici olanın karsızların olacağını belirterek "Muhalefet, Erdoğan’dan daha parlak bir aday çıkaramayacak. O nedenle Cumhurbaşkanlığı seçimi ‘Erdoğan’a evet mi, hayır mı’ seçimine dönecek" dediğini aktardı.

Abdulkadir Selvi'nin "Anketler neyi gösteriyor?" başlığıyla yayımlanan (19 Ekim 2017) yazısı şöyle:

AK Parti 15 yıllık iktidarı sürecinde, üniversite mezunu, bireyselleşmiş, sorgulayan, iyi bir gelir seviyesine sahip, dış dünya ile entegre bir seçmen kitlesi oluşturdu. ‘Beyaz muhafazakârlar’ ya da ‘Beyaz AK Partililer’ denilebilir. AK Parti seçmeninin yüzde 15’ini oluşturuyor. AK Parti geleneksel politikalarla, ‘Beyaz Ak Partili’leri ikna etmekte zorlanıyor. AK Parti’nin önünde duran ikinci sorun ise her seçim döneminde 1 milyon 200 bin gencin oy kullanacak yaşa gelmesi.

Tüm bu etkileri dikkate aldığımızda şu andaki tablo ne? Partilerin oy oranı nasıl? 1 Kasım seçimleri ile oluşan dengenin devam ettiği söyleniyor... Birkaç puanlık sapma ile birlikte. Kararsızların oranı dağıtıldığında AK Parti yüzde 49-50 oranına ulaşıyor. CHP yüzde 25-26 oy oranını koruyor. Ayrıca CHP seçmeni en kararlı seçmen kitlesini oluşturuyor.

Yazının devamı için tıklayın