Abone Ol

ABD'nin yeni paketinde Türk şirketlerine yaptırım!

Reuters’ın, ABD Hazine Bakanlığı’nın resmi internet sitesine dayandırarak verdiği son dakika haberine göre ABD, İran'a yönelik yeni yaptırım paketinde Türkiye'yi de hedef aldı.

ABD’den Türk şirketlerine yaptırım!

Haberde, Türkiye ve İran’dan Mahan Air ve Meraj Air ile bağlantılı olan şirketlere yaptırım kararı alındığı ifade edildi.

YAPTIRIM LİSTESİNDE BİR TÜRK VATANDAŞI DA VAR

Haberde ayrıca iki İranlı’yla birlikte 1 Türk vatandaşının da yaptırım listesine dahil edildiği belirtildi.

Hazine Bakanlığı'nın açıklamasında, Suçlanan Türkiye vatandaşının Gülnihal Yegane ile şirketler Trigron Lojistik, 3G Lojistik, Otik Aviation ve RA Havacılık'ın İran'a yönelik finansal yaptırımlar yönetmeliği kapsamındaki ikincil yaptırımlara tabi olacağı belirtildi.

ABD Hazinesi'nin ikincil yaptırımlarına tabi olan şahıslar ya da kurumların ABD'de finansal hizmetlere erişimine sınırlama getiriliyor.

"ABD YASALARINI ÇİĞNEDİLER"

BBC Türkçe'nin haberine göre Hazine Bakanı Steven T. Mnuchin, tedarikçilerin, İran'a uygulanan yaptırımlar kapsamında ABD'de üretilmiş ürünlerin satışını yasaklayan ABD yasasını çiğnediğini açıkladı.

Yaptım listesine giren Gülnihal Yegane'nin yaklaşık 10 yıldır lojistik sektöründe olduğu belirtiliyor.

ABD Hazinesi'nin internet sitesinde yer alan açıklamada İran'da Mahan Air adlı bir şirkete sağlanan parçaların Devrim Muhafızları'nı desteklemek için ve İran'ın 'devlet destekli terör eylemlerinde' kullanıldığı belirtildi.

Yegane, bu şirketler ile İran arasındaki bağlantıyı kurmakla suçlanıyor.