Abone Ol

ABD’li sözcüden Melih Gökçek’in tweetine tepki

ANKARA Belediye Başkanı Melih Gökçek’in, ‘ABD’de daha çok felaketler yaşanması için dua edin’ içerikli twiti ABD sözcüsüne soruldu. Heather Nauert, soruyu yarıda kesti ve tepki dolu bir yanıt verdi.

ABD’li sözcüden Melih Gökçek’in tweetine tepki

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Heather Nauert, başkent Washington’da düzenlediği basın toplantısında Melih Gökçekile ilgili soruyla şok oldu. Bir gazetecinin Gökçek’in attığı ‘İrma, Harvey benzeri daha çok yaşanması için dua etmelerini istedi’ içerikli twitter mesajlarını aktarması üzerine şaşıran Nauert, gazetecinin sorusunu yarıda kesti.

Nauert, ‘Ben kendim inançlı bir kadınım ve umarım o dualar yalnızca sağır kulaklara düşer. Çünkü, herhangi bir ulusun trajedi yaşaması için dua edilmesini hayal bile edemiyorum, gerçekten’ diyerek tepki gösterdi.

MELİH GÖKÇEK'İN ATTIĞI O TWEETLER;

ABD’li sözcüden Melih Gökçek’in tweetine tepki - Resim: 1

KUZEY IRAK'TAKİ REFERANDUMU DESTEKLEMİYORUZ

Basın toplantısında Iraklı bir gazetecinin Kuzey Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’nin, 25 Eylül’de yapılması öngörülen bağımsızlık referandumu ile ilgili bir sorusunu da yanıtlayan Nauert, ‘Bildiğiniz gibi Irak ABD’nin yakın bir dostu ve müttefiki. Orada çok askerimiz var, çok askerimiz de orada yaşamlarını yitirdi. Geçmişte gazetecilik yaptığım dönemlerde, savaşı izlerken Irak’ta, Kuzey Irak’ta kendim de bulundum. Biz 25 Eylül’de yapılacak Kürtlerin bağımsızlık referandumu planını desteklemiyoruz’ dedi.

SEBEBİ BAZILARI KIZDIRABİLİR AMA...
Bunun gerekçesinin bazılarını kızdırabileceğini bildiğini de aktaran Nauert, ‘Odak noktasının IŞİD olması gerek. Sizin ülkeniz çok badireler atlattı, IŞİD yüzünden halkınız çok kayılar verdi. Biz odak noktamızı hedefte tutmak istiyoruz. Hedef de IŞİD’i yenmek ve bir daha o bölgeleri ele geçirmelerini önlemek. Bu yerler Irak halkına, Irak yönetimine ait, IŞİD’e değil. ABD ve koalisyon güçleri de Irak hükümetinin arkasındadır. Biz, Erbil ve Bağdat arasındaki görüşmelerin sürdürülmesinden, gelecekteki ilişkilerini gözden geçirmelerinden yanayız. Biz refah ve birlik içinde bir Irak’tan yanayız’ diye konuştu.