Abone Ol

ABD'li komutan: Erdoğan sonrasını düşünerek hareket etmeliyiz!

ABD’nin Avrupa’daki eski Kara Kuvvetleri Komutanı Ben Hodges, Türkiye’nin NATO’dan çıkarılmasını isteyenlere itiraz etti, 'Erdoğan’dan sonrasını düşünerek hareket etmeliyiz' ifadelerini kullandı.

ABD'li komutan: Erdoğan sonrasını düşünerek hareket etmeliyiz!

Türkiye'nin F-35 projesinden dışlanması bile ABD'nin saldırı iştahını kesmedi. Batılı ülkeler, bu topraklardaki işbirlikçi arayışını en üst düzeye çıkardı. Yeni Şafak'ın haberine göre; küresel medya ağını yöneten İsrail lobisi, "Erdoğan sonrasına hazırlık" çağrısı yapıyor. "Türkiye'yi NATO'dan atalım" çığlığını seslendiren ittifak, Ankara'ya bedel ödetmek istiyor. Yaklaşan fırtına, bir 'savunma' sistemi olan ve yalnızca düşman saldırısı durumunda aktif hale gelecek S-400'lerin çok ötesinde. Genel seçimlere daha 4 yıl varken 'Erdoğan sonrası'na yönelik yürütülen hazırlıklar, 'darbe' gibi olağandışı ihtimallerin her an akılda tutulması gereğini ortaya koyuyor.

'KONGRE ERDOĞAN'A CEZASINI KESMELİ'

Ankara'ya karşı son kampanya, ilk parti S-400 sevkıyatının başladığı 12 Temmuz sonrasında geldi. Washington'un kontrolden çıkan Türkiye'ye karşı mutlaka kapsamlı yaptırım başlatması gerektiğini savunan Wall Street Journal, yayın kurulunca kaleme alınan başmakalede şöyle yazdı: "Erdoğan sonsuza dek iktidarda kalmayacak. Ondan sonra gelecek kişi Batı düşmanlığını yeniden düşünmeli. Trump yapmasa bile Kongre Erdoğan'a ihanetinin cezasını kesmeli."

'ERDOĞAN'DAN SONRASINI DÜŞÜNELİM'

2014-2017 yılları arasında ABD'nin Avrupa'daki Kara Kuvvetleri Komutanlığı'nı yapan Ben Hodges da 'Erdoğan sonrası' için hazırlık çağrısı yaptı. Bir radyo programında konuşan Hodges, "Erdoğan'dan sonrasını düşünerek hareket etmeliyiz. Türk-ABD ilişkilerinin 1.0 versiyonu muhtemelen bu yaz ölecek. Türk-ABD ilişkilerinin 2.0 versiyonunu ve Erdoğan'dan sonraki hayatı düşünmeye başlamamız gerekiyor" dedi. Hodges ayrıca, S-400 alımının Türkiye'nin kurumsal kararı değil, Erdoğan'ın kişisel siyasi tercihi olduğunu savundu. "Peki ya Erdoğan yönetimde kalmaya devam ederse?" sorusuna Hodges şu cevabı verdi: "Bu büyük bir zorluk ve ciddi bir risk. Ama umuyorum ki iki taraf da yeni bir je-stratejik çerçeveden hareket eder. Türkiye'yi kaybetmeyi göze alamayız."