Abone Ol

ABD'den Türkiye'ye şok tehdit! Papazı serbest bırakmazsanız, ağır ekonomik yaptırımlar uygularız

ABD Başkanı Donald Trump'ın yardımcısı Mike Pence, ABD’li rahip Andrew Craig Brunson hakkında bir açıklama yaptı. Mike Pence, "ABD'li papaz serbest bırakılmadığı takdirde ABD, Türkiye'ye yaptırım uygulayacak" dedi.

ABD'den Türkiye'ye tehdit: Papazı bırakmazsanız..

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence, Türkiye'de ev hapsine çıkan Amerikalı pastör Andrew Brunson'ın serbest bırakılmaması halinde Türkiye'ye yaptırım uygulanacağını açıkladı.

Mike Pence, dini özgürlüklerle ilgili bir konferansta yaptığı açıklamada, Brunson'ın "masum" olduğunu ve "kendisine yönelik bir suçlama yöneltilmeden bir yıldan uzun bir süre cezaevinde kaldığını" söyledi.

Andrew Brunson'ın ev hapsine konulmasının önemli bir ilk adım olduğu ancak yeterli olmadığını söyleyen Mike Pence, "Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Türkiye hükümetine Amerika Birleşik Devletleri Başkanı adına bir mesajım var. Pastör Andrew Brunson'ı şimdi serbest bırakın ya da sonuçlarına katlanmaya hazırlanın" dedi ve şöyle devam etti:

"Eğer Türkiye bu masum din adamını serbest bırakıp, ülkesine göndermezse ABD, pastor Andrew Brunson özgür olana kadar Türkiye'ye önemli yaptırımlar uygulayacak."

Çarşamba günü İzmir'de yargılanan Amerikalı pastör Andrew Brunson'ın tutukluluğu ev hapsine çevrilmişti.