Abone Ol

ABD'den flaş terörist Gülen açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau, Gülen'in uluslararası komisyon çağrısı hakkında, "ABD olarak pozisyon almayacağız" dedi.

ABD'den flaş terörist Gülen açıklaması!

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau FETÖ lideri Gülen'in 'Darbe girişimini uluslararası bir komisyon incelesin' sözleriyle ilgili açıklamalarda bulundu. ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau, Gülen'in dile getirdiği 'Darbe girişimini uluslararası bir komisyon incelesin' önerisiyle ilgili olarak 'pozisyon almayacaklarını' söyledi.

Sputnik Türkiye'nin haberine göre darbe girişiminin mimarı Fetullah Gülen, Le Monde gazetesi için yazdığı makalede, 15 Temmuz sürecinin uluslararası bir komite tarafından incelenmesini istemişti.

Gülen'in bu talebi, ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Elizabeth Trudeau'ya günlük basın brifinginde soruldu. “Uluslararası bir incelemeyle ilgili olarak sizleri Türklere yönlendireceğim. Biz bununla pozisyon almayacağız” diyen Trudeau, 'Türkiye'nin bu olayın sorumlularına ilişkin süreci yürütürken kendi güvenliğini de öncelikli tutucağını' anladıklarını da kaydetti.