Abone Ol

ABD'de İdamı İzlemek İsteyen Gazeteci Ivana Hrynkiw Eteği Kısa Diye Salona Alınmadı

ABD'nin Alabama eyaletinde gerçekleştirilen idamı haberleştirmek üzere cezaevine gelen kadın gazetecilere kıyafet denetimi yapıldı. Ivana Hrynkiw, yetkililerin kendisini "kenara çektiğini" ve eteğinin düzenlemelere uymayacak kadar kısa olduğunu söylediğini belirtti.

ABD'de İdamı İzlemek İsteyen Gazeteci Ivana Hrynkiw Eteği Kısa Diye Salona Alınmadı

Geçen perşembe günü Alabama eyaleti, Joe Nathan James Jr isimli bir mahkumu ölümcül dozla idam etti. Yetkililerin ölümcül dozu vermek için bir damar bulması 3 saat sürerken, cezaevi idaresi bunun "olağandışı bir şey olmadığını" savundu. 

Cezaevi yetkililerinin, olaya tanık olmak için gelen kadın gazetecilerden birini "eteği çok kısa olduğu" gerekçesiyle idamın gerçekleştirileceği bölgeye almamaya çalıştığı aktarıldı.

Alabama'nın çok okunan yerel haber sitelerinden AL.com'un muhabirlerinden Ivana Hrynkiw, yetkililerin kendisini "kenara çektiğini" ve eteğinin düzenlemelere uymayacak kadar kısa olduğunu söylediğini belirtti. Hrynkiw, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda; "Eteği uzatmak için daha aşağı çektim, ancak bana hala uygun olmadığını söylediler" dedi.

Hrynkiw, salona ancak bir fotoğrafçı kendisine balıkçı çizmesi verdiğinde girebildiğini söyledi.

Associated Press muhabiri Kim Chandler da kıyafetlerinin uzunluğunun kontrol edildiğini belirtti.

James Jr., 1994 yılında kendisiyle görüşmeyi reddeden 26 yaşındaki Faith Hall'ı öldürdüğü gerekçesiyle idam cezasına çarptırılmıştı. Hall'ın kızları, James Jr.'ın ömrünün kalanını hapiste geçirmesini ancak idam edilmemesini talep etmişti.