Abone Ol

9 milyon müşterinin bilgileri hacklendi! Kredi kartı bilgileri de çalındı

Medyafaresi.com/Dış Haberler- Ekonomik uçuşlarıyla ünlü EasyJet şirketi 9 milyon müşterisinin bilgilerinin hackendiğini duyurdu.

9 milyon müşterinin bilgileri hacklendi! Kredi kartı bilgileri de çalındı

Nilüfer Şensöz/Medyafaresi.com/Dış Haberler- Ekonomik uçuşlarıyla ünlü EasyJet şirketi 9 milyon müşterisinin bilgilerinin hackendiğini duyurdu.  Easyjet koronavirüs salgını öncesi Türkiye'ye de uçuş gerçekleştiriyordu.

Havayolu şirketi yaptığı açıklamada, bilgisayar korsanlarının binlerce kredi kartı numarası da dahil olmak üzere milyonlarca EasyJet müşterisinin verilerini çaldığını söyledi.

Şirket, yaklaşık 9 milyon müşterinin e-posta adresine ve seyahat bilgilerine ve 2 bin 208 kredi kartı bilgilerine hackerların eriştiğini duyurdu. EasyJet, saldırının ne zaman gerçekleştiğini söylemedi.

Easyjet olaydan etkilenen tüm müşterilerle temasa geçtiğini ve İngiltere Bilgi Komiseri Ofisi (ICO) ve Ulusal Siber Güvenlik Merkezi ile birlikte çalışıldığını açıkladı.

EASYJET CEO'SU ÖZÜR DİLEDİ

EasyJet CEO'su Johan Lundgren müşterilerden özür diledi ve koronavirüs pandemisinin bilgisayar korsanlarına ortam yarattığına dikkat çekti.
Lundgren, şöyle konuştu: "ICO'nun tavsiyesi üzerine, seyahat bilgilerine erişilen müşterilerle iletişime geçiyoruz ve özellikle istenmeyen iletişim alırlarsa, onlara daha uyanık olmalarını öneriyoruz."

ICO sözcüsü, "Veri ihlallerinden etkilenen herkesin olası kimlik avı saldırılarına ve dolandırıcılık mesajlarına karşı özellikle tetikte olması gerekiyor. Web sitemizde potansiyel kimlik avı e-postalarının nasıl tespit edileceğiyle ilgili tavsiyeler yayınladık" dedi.

Havayolu şirketi, ne zaman tekrar uçmaya başlayacağını açıklamadı ama 29 Mayıs'tan itibaren şirketin web sitesinde rezervasyon yapmak için uçuşlar mevcut.