Abone Ol

7.4 Büyüklüğündeki Maraş Depremi Çok Sayıda İli Vurdu: Son Durum

Kahramanmaraş merkez de 7.4 büyüklüğündeki depremden sonra bölgedeki birçok ilde yıkım meydana geldi.

7.4 Büyüklüğündeki Maraş Depremi Çok Sayıda İli Vurdu: Son Durum

Adıyaman çok sayıda can kaybının yaşandığı iller arasında bulunuyor. Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ilde şimdiye kadar 13 kişinin yaşamını yitirdiğini bildirdi.

Kahramanmaraş Pazarcık'ta 7.4 büyüklüğündeki depremden en çok etkilenen illerden biri de Adıyaman oldu. Adıyaman'da yıkımın boyutu ilk bilgilere göre hayli büyük.

Adıyaman Valisi Mahmut Çuhadar, ilk genelinde en az 28 kişinin yaşamını yitirdiğini 100 binanın da yıkıldığını bildirdi.

Çuhadar, "Ulaşımda bir sıkıntı yaşamıyoruz, doğalgazı biz önlem olarak kestirdik. Elektrikte sıkıntı yok. Ölü sayısı 28 kişi. En az 100 civarında binanın yıkıldığını tespit ettik. Depremden sonra en büyüğü 6,6 büyüklüğünde olmak üzere an itibarıyla 42 artçı deprem meydana gelmiştir."

FUAT OKTAY SON DURUMU AÇIKLADI

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, ildeki son durumla ilgili basın açıklaması yaptı. Oktay, Adıyaman'da şimdiye kadar 13 kişinin yaşamını yitirdiğini, 22 yaralının bulunduğunu belirtti.

100 binanın yıkıldığını açıklayan Oktay, "Gölbaşı'nda hastanemizde ağır hasar var. Hastalarımız taburcu edildi." diye konuştu.