Abone Ol

6 gazeteci ByLock üzerinden 55 bin 646 görüşme yapmış

Sabah gazetesi Ankara eski Haber Müdürü Mutlu Çölgeçen’in de olduğu 6 sanıkta ByLock çıktı. Çölgeçen’in ByLock’undan 20 bin 668 görüşme yapıldığı açıklandı

6 gazeteci ByLock üzerinden 55 bin 646 görüşme yapmış

Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) ‘medya yapılanmasına' yönelik 2'si firari 29 sanığın yargılandığı dava İstanbul 25. Ağır Ceza Mahekemesi'nde görüldü. Aralarında Atilla Taş ve Murat Aksoy'un bulunduğu 13'ü bu davadan, 13'ü ise darbe teşebbüsü soruşturmasından tutuklu 26 sanık hazır bulundu. Mahkeme, şarkıcı Atilla Taş, gazeteci Murat Aksoy ile Davut Aydın'ın tahliyesine karar verdi. Mahkemeye gelen raporda 6 sanığın Bylock kullanıcısı olduğu ve yaptıkları görüşme kayıt sayısına ilişkin bilgiler yer verildi. Mahkeme başkanı ilgili kurumlardan istenen bazı raporların dava dosyasına ulaştığını açıkladı. Raporda, aralarında Atilla Taş ve Murat Aksoy'un da bulunduğu 6 sanığın Bank Asya'da hesabının bulunmadığı kaydedildi. Tutuklu 4 sanığın ise Bank Asya'daki hesaplarının şüpheli olduğu, diğer sanıkların i se bankada hesabının bulunduğu ancak hayatın olağan akışına aykırı bir hareketin söz konusu olmadığı belirtildi.

HAKİM TEK TEK SAYDI

Yazı içeriğinde sanıklardan Sabah Gazetesi Ankara eski Haber Müdürü Mutlu Çölgeçen'in 20 bin 668, Ufuk Şanlı'nın 3 bin, Davut Aydın'ın 3 bin 91, Seyit Kılıç'ın 3 bin 541, Bülent Ceyhan'ın 5 bin 227, Oğuz Usluer'in 20 bin 119  görüşme kaydının bulunduğu bilgisine yer verildi. Aksoy ve Taş'ta ByLock çıkmadı. Atilla Taş savunmasında, “Günah keçisi bir ben miyim? Amcası olan, dayısı olan, ByLock'u olan, kayınpederi olan kuş gibi uçarken Atilla Taş 14 aydır neden hapis yatıyor?” dedi.

TAŞ VE 2 GAZETECİYE TAHLİYE

23'ü tutuklu 29 kişinin yargılandığı davada, mahkeme, şarkıcı Atilla Taş, gazeteci Murat Aksoy ile Davut Aydın'ın tahliyesine karar verdi. (DHA)