Abone Ol

Daha önce Alevi gafı yapan Güner Ümit'ten Erbil'e destek!

Turnike programında "Siz Kızılbaş mısınız?" diyerek Aleviler'in tepkisini çeken Güner Ümit'ten Erbil'e destek.

Daha önce Alevi gafı yapan Güner Ümit'ten Erbil'e destek!

1995 yılında "Turnike" adlı programı sunan Güner Ümit canlı yayında "Yoksa siz Kızılbaş mısınız?" demiş ve Alevilerden gelen tepkiler nedeniyle Ümit ekranlara veda etmek zorunda kalmıştı.

O  günden sonra iş bulamayan şu anda sadece emeklilik maaşıyla geçinen Ümit, Erbil'in "mum söndü" lafını bilerek söylemediğini ifade etti.

ERBİL'İN GAFI İÇİN TIKLAYINIZ

ŞİMDİ EN ÇOK MEHMET ALİ ÜZÜLÜYORDUR

Ümit sözlerine şöyle devam etti: "Çok şaşırdım. O da benim gibi çok büyük talihsizlik yaşadı. Üzüldüm. Erbil'in bu sözleri bilinçli olarak sarf ettiğine inanmıyorum. Hiç bir futbolcu bilerek isteyerek kalesine gol atmaz. Bu insanın aklından zoru var demektir. Şimdi herkesten çok o kahroluyordur. Yaptığım o hata değirmen taşı gibi boynuma asıldı. Kahrolmak ne demek anladım. O yıllarda neler yaşadığımı hiç unutamam. Bu çok acı kötü bir şey. Alevi dostların Mehmet Ali'yi fazla ciddiye alıp üzerine gideceklerini sanmıyorum. Yapı itibarıyla Mehmet Ali zaman zaman ipin ucunu kaçırıyor ama kasıtlı olarak bu lafı etmesi mümkün değil. Kendimden pay biçiyorum. Nasıl benim kastım yoksa, Mehmet Ali de böyle bir talihsiz laf etti."

O ACININ İZİ GEÇMİYOR

Halkın tepkisinin çok doğal olduğunu söyleyen Ümit, "O konuda iki yıl hapis istemiyle yargılandım sonra beraat ettim. Çünkü bir suçun oluşabilmesi için bir kasıt olması gerekiyor. Zaten halkın vicdanlarda da böyle bir mahkûmiyetim olmadı. Allah kimsenin başına vermesin. En çok o talihsizliğe uğrayan insanı yaralıyor. Onun izi geçmiyor. Artık televizyonculuk defterini kapattım. Bir nevi kendimi emekliye ayrıldım. Sigortadan emekli maaşımla geçiniyorum" dedi.