Abone Ol

4 ödüllü Sarmaşık filmi vizyonda!

Tolga Karaçelik’in yazıp yönettiği son filmi “Sarmaşık”; favorisi olduğu 52. Uluslararası Antalya Film Festivali’ne “En İyi Film”, “En İyi Yönetmen”, “En İyi Senaryo” ve “En İyi Erkek Oyuncu” (Nadir Sarıbacak) ödülleriyle damgasını vurdu.

4 ödüllü Sarmaşık filmi vizyonda!

Dünya prömiyerini Sundance Film Festivali’nde yapan “Sarmaşık”; daha sonra Karlovy Vary, Sydney, Toronto, Selanik, Sao Paolo, Brisbane Asia Pacific gibi önemli uluslararası film festivallerinde sinemaseverlerle buluştu. Britanya’nın en büyük film festivallerinden biri olan East End Film Festivali’nden “En İyi Film” ödülü kazanan film; Türkiye prömiyerini yaptığı 22. Uluslararası Altın Koza Film Festivali’nden “En İyi Yönetmen” ve “En İyi Erkek Oyuncu” (Nadir Sarıbacak) ödülleriyle, 6. Malatya Uluslararası Film Festivali’nden “En İyi Erkek Oyuncu” (Özgür Emre Yıldırım) ödülüyle döndü. “Sarmaşık”; dün akşam sona eren 52. Uluslararası Antalya Film Festivali’nde ise “En İyi Film”, “En İyi Yönetmen”, “En İyi Senaryo” ve “En İyi Erkek Oyuncu” (Nadir Sarıbacak) ödüllerine layık görüldü. Film aynı zamanda, geçtiğimiz yıl festival kapsamında ilk kez düzenlenen Antalya Film Forum’un Work in Progress Platformu’nda “Colorist Post Prodüksiyon” ödülünü kazanmıştı.

Tolga Karaçelik’in yazdığı ve yönettiği “Sarmaşık”; bir armatörün iflas edip ortadan kaybolmasının ardından, deniz hukuku gereği gemide kalmak zorunda olan ve hiçbir yere gidemeyen beş gemici ile bir kaptanın arasındaki hiyerarşik mücadeleyi anlatıyor. Görüntü yönetmenliğini Gökhan Tiryaki’nin, montajını Evren Luş’un yaptığı, müzikleri Ahmet Kenan Bilgiç imzası taşıyan filmde; Nadir Sarıbacak, Kadir Çermik, Hakan Karsak, Özgür Emre Yıldırım, Osman Alkaş, Seyithan Özdemir de performanslarıyla göz dolduruyor.

Tolga Karaçelik ile Bilge Elif Özköse tarafından Insignia Yapım, Kala Film, CinCromatix Kg ve Jomami Pictures ortak yapımcılığında hayata geçirilen “Sarmaşık”; dünyanın önemli festivallerinde yolculuğuna devam ediyor.

4 Aralık’ta vizyona giren “Sarmaşık”; ödüller toplayarak dünyayı dolaştığı uluslararası film festivallerinin ardından, Başka Sinema salonlarında sinemaseverlerle buluşuyor.