Abone Ol

Sakarya'da patlayan fabrikanın sahibi: Çok denetledik ama..

Son dakika: 4 işçinin hayatını kaybettiği havai fişek fabrikasının sahibi Yaşar Coşkun, ilk kez konuştu. Coşkun, "Yönetmeliğe ve tüzüğe uygun çalıştık. Fabrikayı defalarca kez denetledik" dedi.

Patlayan fabrikanın sahibi: Çok denetledik ama..

Sakarya Hendek'te havai fişek patlamasının meydana geldiği fabrikanın 3 ortağından biri olan Müstakil Sanayici ve İş adamları Derneği (MÜSİAD) Sakarya Şube Başkanı Yaşar Coşkun patlamayla ilgili suskunluğunu bozdu. Coşkun, yönetmeliğe ve tüzüğe uygun çalıştıklarını, fabrikayı da defalarca kez denetlediklerini söyledi.

Habertürk TV Ankara Temsilcisi Bülent Aydemir, fabrika sahibi Yaşar Coşkun ile bir görüşme gerçekleştirdi. Coşkun, fabrikada daha önce kaç kez patlama gerçekleştiğine ilişkin yaşanan tartışmada, daha önce 2 patlama olduğunu ve bu patlamanın üçüncü patlama olduğunu söyledi.

PATLAMA EĞİTİMİ ALMAMIŞ İŞÇİ ÇALIŞMIYOR

Coşkun, fabrikada patlama konusunda eğitim almamış herhangi bir çalışan olup olmadığı yönündeki soruya, "Bunların hepsi yönetmeliklere uygundur. Patlama konusunda eğitim almayan işçi çalışmıyor. Tebliğler yaptık. Fabrika mütemadiyen denetleniyor. İşçilerimiz de eğitimli işçiler. Patlamanın sebebine ilişkin bir şey söyleyemem çalışmalar devam ediyor" yanıtını verdi.

Coşkun, fabrikada gereken önlemlerin bugüne kadar alındığını da sözlerine ekledi.