Abone Ol

İlber Ortaylı'dan şok sözler! "Ordu darbe yapabilir ama...!"

MHP'nin Siyaset ve Liderlik Okulu'nda verdiği konferasta sarfettiği sözleri çok tartışılan Topkapı Müzesi Müdürü Prof. Dr. İlber Ortaylı bir açıklama yaptı

İlber Ortaylı'dan şok sözler! "Ordu darbe yapabilir ama...!"

Ordu darbe yapabilir ama darbeyi kim ister?'

"Ordunun siyasete karışması kaçınılmaz" sözleri tartışma yaratan İlber Ortaylı, "2.5 saatlik konferanstan herkes kendine göre birşeyler anlatıyor" dedi

İlber Ortaylı, yanlış anlaşıldığını belirterek "2.5 saatlik konferanstan herkes kendine göre birşeyler anlatıyor. Sözlerimi tartışabilirler ama doğru dürüst tartışsınlar" dedi.

Ortaylı konferansta söylediği ve eleştirilen "Ordunun siyasete karışması kaçınılmaz. Sivil siyasetin kendini geliştiremediği ortamda darbe kaçınılmazdır. Demokratik açılım boş laf" açıklamaları için "Ordu darbe yapabilir. Ama darbeyi kim ister? Ben orada sivil siyaset kendini düzenler diyerek eğitim veriyorum. Açılımda da hükümetin açıkladığı bir program yok. Herhangi bir gazete yazarının ya da profesörün metni ortada olmayan bir açılımdan bahsetmesinin boş bir iş olduğunu söylüyorum" diyerek cevap verdi.

Meclis kulislerinde TBMM 2010 Onur Ödülü için MHP ve AK Parti'nin ismi üzerinde uzlaştığı söylenen İlber Ortaylı ödül için, "Benim ödülden hiç haberim yok. 63 yaşına geldim. Eksik olmasınlar ama hiç öyle şeylerle ilgilenmem" yorumunu yaptı. İşte "Bir daha konuşurken dikkat ederim" diye konuştu.

Vatan