Abone Ol

3 dakikalık reklam filmiyle televizyonları hackleyen Peak nedir?

Bu gece saat 21:30'da 39 televizyon kanalında birden aynı görüntü ekrana geldi. Yayınlanan reklamın sıradışı tarzı büyük merak yarattı. Peki Peak nedir? Peak.com nedir?

3 dakikalık reklam filmiyle televizyonları hackleyen Peak nedir?

Uzun bir reklam filmi yayınlayan Peak, sosyal medyada virüs zannedildi. Peki Peak nedir?

Şirket yayınlanan reklamda, alanında başarılı olan yazılımcıların internet sitesi üzerinden iş başvurusunda bulunmalarını istedi ve reklam yayınlandıktan saniyeler sonra şirketin internet sitesi peak.com’a erişim neredeyse imkansız hale geldi.

İŞTE O REKLAM

Peak nedir?

Peak, uluslararası alanda faaliyet gösteren yazılım şirketidir. Şirket özellikle mobil uygulama ve oyun geliştirme alanlarında çalışırken aynı zamanda nöro-dijital çalışmalar yapmaktadır.

Peak Games

Türkiye’den çıkmış en büyük dijital oyun şirketlerinden biri olan Peak Games‘in bir bölümü dünyanın en büyük oyun şirketlerinden Zynga tarafından satın alındı. Edinilen bilgilere göre satın alma 100 milyon dolarlık nakit karşılığında gerçekleşti ve anlaşma sadece Peak Games’in kart ve okey oyunları geliştiren bölümünü kapsıyor.

Söz konusu anlaşmaya göre Peak Games’in Spades Plus, Gin Rummy Plus ve Okey gibi oyunları Zynga’nın olacak. Toy Blast ve Toon Blast oyunları ise Peak Games’te kalacak ve şirket İstanbul merkezli bağımsız bir oyun şirketi olarak yoluna devam edecek.

Garip bir reklamı olan Peak bir anda en çok arananlara girdi. Twitter’dan da Peak hakkında ilginç yorumlar geldi.

İşte peak.com'un reklamında yer alan metin:

"Hoş geldin!

Biz bir takımız, İstanbul’dan.

Yolculuğumuz 8 yıl önce, Türkiye’den dünyaya uzanan bir teknoloji şirketi olma hayaliyle başladı.

Takım olmayı ve gelişmeyi her türlü başarının önüne koyarak ilerledik. Dünyaya etki edecek ürün ve teknolojilerin ancak bu anlayışla yaratılacağına inandık.

Bugün, dünyanın en büyük mobil uygulama geliştiricilerinden biriyiz. Ürünlerimiz 193 ülkede, 300 milyondan fazla kişi tarafından kullanılıyor. Hayallerimiz ise bunun çok daha ötesinde.

Milyarlarca insanın hayatına dokunan teknolojiler geliştirmek ve dünyayı değiştirmek için takım arkadaşları arıyoruz.

İşte bu nedenle sana ulaşmak istedik. Bizim için tecrübelerinin değil, hayallerinin büyüklüğü önemli.

Seni sonuna kadar destekleyen bir ekibin olsun istiyorsan, tanışalım."