Abone Ol

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Google'da Doodle Oldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı teknoloji devi Google tarafından doodle ile kutlandı. Türkiye'nin hemen her köşesinde çocuklar için çok sayıda etkinliklerin düzenleneceği 23 Nisan'ı kutlayan Google, ana sayfasına Türk Bayrağı balonunu ekledi.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı Google'da Doodle Oldu

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı özel günlerde kullanıcılarını şaşırtan Google'ın Doodle tasarımı ile kullanıcılara hatırlatıldı. Türk Bayraklı balonla renkli Google yazısının yer aldığı doodle ile, dev arama motoru bu özel güne dikkat çekti. 23 Nisan için renkli motifleri tercih eden Google, aynı zamanda, 23 Nisan'a özel oluşturulan içeriklere ulaşma imkanı da sundu. Her sene bütün dünya çocukları ile birlikte kutlanan 23 Nisan, ayrıca Büyük Millet Meclisi'nin açılış günü olması ile de önem taşıyor.

GOOGLE'DAN 23 NİSAN'A ÖZEL TASARIMI

Google 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutlayarak Türkiye Cumhuriyeti tarihi için önemli olan bu günü kutladı. TBMM'nin açılışının 102'nci yılı ile 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı nedeniyle hazırlanan tasarımla 23 Nisan'ın önemi ve nasıl çocuk bayramı olduğu bir kez daha gündeme geldi. Mustafa Kemal Atatürk’ün, Büyük Millet Meclisinin açılışı ile beraber Türk çocuklarına armağan ettiği 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, 23 Nisan 1921'de Milli Bayram olarak kutlanmaya başladı.