Abone Ol

21 Mayıs'tan sonra yeni çözüm süreci mi geliyor? Abdülkadir Selvi'den HDP iddiası

AKP'nin 21 Mayıs'ta yapacağı kongreyi yazan Abdulkadir Selvi, Kürt sorununun çözümünde kurulacak yeni denklemde HDP'nin yer alabileceğini ileri sürdü.

21 Mayıs'tan sonra yeni çözüm süreci mi geliyor?

Hürriyet gazetesinin AKP'ye yakın yazarı Abdulkadir Selvi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AKP kongresiyle birlikte yeni sürecin ipuçlarını vereceğini ileri sürdü.


Bu başlıklardan birinin Kürt sorunu olacağını ileri süren Selvi, "Kürt sorununun çözümünde PKK defteri kapandı ama Kürt sorununu sivil yöntemlerle çözme irademiz devam ediyor. Türkiye Irak, Suriye, İran ve tüm bölgede Kürtlerin hamisi olarak ortaya çıkabilir. Kucaklayıcı bir vizyon ortaya konulabilir. PKK olmaz ama HDP bu denklemde yer alabilir. Erdoğan’ın açıklayacağı yol haritası bir anlamda yeni sürecin pusulası olacak. Hatırlarsanız bir dönemler çok yoğun bir şekilde ‘eksen kayması’ tartışması yaşamıştık. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın açıklayacağı yol haritasında köklü değişiklikler bekleniyor. Bir anlamda Erdoğan, başkanlık sisteminin yol haritasını ortaya koyarak, bir anlamda yeni sisteminin eksenini tayin edecek" ifadelerini kullandı.