Abone Ol

2021 Gözlük Modası: En Şık Gözlük seçimi nasıl yapılır?

Medyafaresi.com yazarı Bükre İkizer, 2021 modasında öne çıkan gözlük trendlerini ve gözlük seçiminin inceliklerini anlatıyor.

2021 Gözlük Modası: En Şık Gözlük seçimi nasıl yapılır?

İşte Bükre İkizer'in o yazısı:

Göz bozukluklarından kaynaklı numaralı gözlük kullanımı haricinde güneş gözlüklerinin ve aksesuar olarak üretilen gözlüklerin günlük hayata, özellikle de modaya dahil olması çok uzun yıllar öncesine dayanıyor.

Çeşitli aksesuarlar gibi gözlükler de dışarıya yansıyan kişiliğimizin belirleyici etkenlerinden. Dünyada tercihen gözlük kullanmayı seven çok büyük bir kitle var ki ben de onlardan birisiyim.

Çok uzun yıllardır numaralı gözlük kullanan biri olduğum halde numaralı gözlük kullanmadığım ve dışarıda olduğum neredeyse tüm zamanlarda tercihen sevdiğim, kendime yakıştırdığım, stilimi ve tarzımı tamamladığına inandığım gözlüklerimi yanımdan ayırmıyorum.

2021 yılında da gözlük modanın vazgeçilmezlerinin başında gelmeye devam edecek. Bu yıl yine büyük gözlükler, kemik çerçeveler çok daha renkli versiyonları ile karşımıza çıkacak.

2021 Gözlük Modası: En Şık Gözlük seçimi nasıl yapılır? - Resim: 1

Gözlüklerin ille güneşli günlerde kullanılmadığını biliyor ve sıklıkla görüyoruz. Göz kenarlarındaki çizgilerin ilerlemesini önlediği bir gerçek olan gözlükleri dış ve iç mekanlarda, gece veya gündüz kullanabilirsiniz.

Bildiğimiz birçok markanın yanı sıra yeni çıkan markalar ve özel üretimler de artık çok talep görüyor.

Son zamanlarda dikkatimi çeken birkaç markadan bahsetmem gerekirse Atilla Mutlu’nun ve Bilge Karga’nın gözlüklerine mutlaka göz atın derim.

Günümüzde farklı tasarımlarda, kullanışlı, şık birçok alternatifle karşı karşıyayız. Her yüze, her zevke, her kıyafete ve yaşanan yerin hava koşullarına göre gözlük bulmak artık çok kolay.

2021 Gözlük Modası: En Şık Gözlük seçimi nasıl yapılır? - Resim: 2

Beş duyu organımızdan biri olan göz konusunda dikkatli olmak kaydı ile birçok alternatifin bize en uygununu bulmak artık tesadüf değil.

Peki ister numaralı ister güneş gözlüğü isterse de sadece aksesuar olarak kullandığımız gözlükleri seçerken nelere dikkat etmemiz gerektiğini biliyor muyuz?

Tıpkı moda olarak satışa çıkan bütün ürünlerde olduğu gibi, alacağımız gözlüğün son moda olması en son dikkate alacağımız nokta olmalı.

İlk bakacağımız özellik ise şüphesiz yüzümüze yani yüz şeklimize, stilimize, kullanım alanlarımıza uyumlu olması.

Gözlük seçmek hafife alınmayacak kadar dikkat gerektirmekle birlikte, çok karmaşık ve büyük sorun teşkil eden bir stres kaynağı olarak da görülmemeli. Tanıdığım ya da gözlemlediğim birçok kişinin gözlük seçimi konusunda çok fazla stres yaptığına tanık oluyorum. Bunlara hiç gerek yok.

Gözlük seçimi konusunda kendi kendinize yardımcı olabildiğinize emin değilseniz mümkünse size dışarıdan bakabilen, denediğiniz gözlüğün objektif olarak yüzünüze, stilinize yakışıp yakışmadığını görebilecek ve bunu rahatlıkla dile getirebilecek bir yakınınızla gitmenin çokça faydasını görebilirsiniz.

Kafanızdaki model ne olursa olsun farklı materyal ve büyüklüklerde birçok gözlüğü denemeden son kararınızı vermeyin. Kıyafet, takı, ayakkabı gibi gözlük de denemeden bize yakışıp yakışmadığını anlayabileceğimiz bir giyim parçası değildir. ‘Evet bu tam aradığım gözlük’ diyene kadar gerekirse bütün gözlükleri takıp çıkartın.

Gittiğiniz optikte birbirinden güzel gözlükleri görünce, oraya nasıl bir ortam için gözlük bakmaya gittiğinizi unutmamaya özen gösterin. İhtiyacınız olan gözlüğü kullanacağınız ortamı, saklama koşullarını, bütçenize uyup uymadığını göz önünde bulundurmayı unutmayın.

Yazın sıcak günlerinde dışarıda kullanmak için almak istediğiniz gözlüğün camı çok açık renk olursa bütün yaz gözlerinizi kısarak gezmek zorunda kalabileceğinizi hesaba katın.

Şekli, büyüklüğü ve rengi size yakışmayan gözlükleri satın almanız her kullandığınızda kendinizi mutsuz hissetmenize sebep olacağından zaman, para ve mutluluk olarak büyük bir israf yapmış olma hissi uyandıracağını unutmayın.

Sizi duyduğundan ve ne aradığınızı gerçekten anladığından emin olduğunuz satış danışmanlarının tavsiyelerini dikkate alın. Her taktığınız gözlüğe ‘muhteşem oldu’ diyenlerden uzak durun.

Gözlükleri kafanıza takma alışkanlığından hemen kurtulun (biliyorum kolay değil hepimiz yapıyoruz). Çeşitli kozmetik ürünlerine maruz bırakmamaya da dikkat.

Eğer gözlüğünüz kozmetikler, güneş kremi vs gibi ürünlere maruz kalıyorsa ılık su ve sabunla temizleyin. Çizilmemesi için cam üzerine denk gelecek şekilde bir yerlere koymayın ve kullanmadığınız zamanlarda kutusunda muhafaza edin. Çocuklardan ve evcil hayvanlardan uzak tutun.

Bükre İkizer Sosyal Medya Hesapları:

Instagram: https://www.instagram.com/bukreikizer/

Facebook: https://www.facebook.com/bforbukre

Twitter: https://twitter.com/bukreikizer