Abone Ol

Korona mağdurları: 20 yıllık müzisyen küçük kızının peluş ayıcığını bile satışa çıkardı

Koronavirüs en çok müzisyenleri vurdu. Sigortasız, iş güvencesiz bir çok müzisyen, ne kısa çalışma ödeneğinden yararlandı, ne işsizlik maaşı alabildi. Müzisyenlerin büyük dramını FOX Haber ekrana taşıdı.

20 yıllık müzisyen kızının peluş ayıcığını satışa çıkardı

FOX Muhabiri Nazlı Yerebasmaz'a konuşan Ferhat Özdemir, 20 yıllık bir müzisyen. Ama şimdilerde, geçimini devam ettirebilmek, çocuğunun gıdasını eksik etmemek için, neyi var neyi yok satışa çıkaran müzisyen bir baba... Koronavirüs sürecinde sıfırı tüketti.. Evdeki klimayı, televizyonunu sattı, çocuğunun oyuncaklarını, peluş ayıcığını bile satışa çıkardı.

Ferhat Özdemir yaşadığı süreci FOX Haber'e anlattı:

İŞTE O HABER

"Mart'tan beri toplasanız belki 10-15 sefer sahne aldık. 15 gün çalışan bir insan 9 aya nasıl yetiştirebilir? Bu boşlukta 4 tane enstrümanımı sattım hatta bugün bir tanesini daha satılığa çıkarttım çünkü mecburum cebimde ekmek param bile yok yani."

Müzisyenlikle geçinen bir aile Özdemir ailesi. Ferhat Özdemir hem solist hem enstrüman çalıyor. Menekşe Özdemir solist ancak otizmli kızı ile yakından ilgilenebilmek için bir süredir zaten mesleğini yapamıyor.

Ferhat Özdemir müzisyenlik yaparak para kazanamadığı için ne iş olsa yapmaya çalıştı:

"20 yıldır müzisyenlik yapıyordum doğrusu bu hastalıktan öncesine kadar. Bir takım işlere gittim. Çalıştım. İşte sanayide demircide çalıştım. İnşaat işi çıktı, oraya gittim. Tabii yaş itibariyle biraz daha genç ve Suriyeli tercih ettikleri için, haklarını aramayan insanları tercih ettikleri için iş akdime son verildi."

Korona sürecinde gelirsiz kalan onlar gibi yüz binlerce müzisyen var.. Korona öncesinde; düğünlerde, müzikli mekanlarda, organizasyonlarda çalışıyorlardı.
Düzenli bir gelirleri yok artık. Kiralarını, faturalarını ödeyemez hale geldiler. Şimdi çocuğunu sokağa çıkarmaya ve markete götürmeye bile korkuyor. Çocuğu bir şey isterse, satın alamayacak diye..

Tek tek eşyalarını satan Özdemir ailesinin derdi büyük. Yine de sadece kendileri için değil, eğlence sektöründeki herkes için destek gerektiğini söylüyorlar.