Abone Ol

2 Ocak 2020 konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi faiz oranları

Türkiye'nin en büyük kamu bankası olan Ziraat Bankası ile ilgili faiz indirim gelişmeleri yakından takip ediliyor. Bu bağlamda vatandaşlar Ziraat Bankası konut, taşıt ve ihtiyaç kredisi faiz oranlarını yakından takip ediyor.

2 Ocak 2020 konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi faiz oranları

Ziraat Bankası'nda kredi faiz oranları çalışanlara ve emeklilere geri ödeme kolaylığı sağlıyor.Ziraat Bankası kredi başvurusu ve hesaplaması hakkındaki tüm detayları haberimizde hazırladık.

Ziraat kredi paketlerine göre detaylı tüm bilgilere haberimizden ulaşacaksınız.

2 Ocak 2020 itibari ile uygun faiz oranı ile ihtiyaç, konut ve taşıt kredisi çekmek isteyenler Ziraat Bankası'nın yeni kredi paketlerini bekliyor...

İşte Ziraat Bankası kredi faiz oranı...

2 Ocak 2020 tarihi itibari ile konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi faiz oranları vatandaşlar tarafından oldukça merak ediliyor. Özellikle Ziraat Bankası konut, ihtiyaç ve taşıt kredisi faiz oranları aratılıyor. Bu bağlamda Ziraat Bankası kredi faiz oranları en fazla araştırılanlar arasına girdi.

Merkez Bankası tarafından yapılan faiz indirimleri sonrasında Ziraat Bankası için faiz indirim beklentisi arttı. Vatandaşların beklentisi faiz oranlarının 0,69 seviyesine çekilmesi yönünde oldu. Ziraat Bankası kredi faiz oranları konut, ihtiyaç ve taşıt kredisinde düşük faizli finansman sunar.

Ziraat Bankası'nın en uygun kredi faiz oranları kampanyalı kredi ürünlerinde olsa da klasik konut kredisi, ihtiyaç kredisi ve taşıt kredisi faiz oranları, müşterilerine en uygun kamu bankası kredi faiz oranlarından yararlanma olanağı tanır..

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİ FAİZ ORANLARI DÜŞER Mİ?

Ziraat Bankası konut kredisinde dört farklı paket sunuyor. ''Çalışanın artısı konut kredisi'' paketinde %0,99 faiz uygulayan banka, 180 aya kadar vade imkanı tanıyor.''Emeklinin artısı konut kredisi'' ve ''konut ürün paketi'' kredilerinde de aynı şartlar geçerli. Banka, normal konut kredisi paketinde ise %1,09 faiz uyguluyor.

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ İÇİN FAİZ ORANI 0,69 OLDU MU?

Birikimi olmayan ya da yeterli birikimi olmayanlar müşteriler için satın alınacak evin teminat olarak gösterilmesi koşuluyla verilen uygun faizli konut kredisidir. 36 aydan 180 aya kadar vade seçeneği mevcuttur. Ziraat Bankasının Konut Kredisi faiz oranı %0.99'dur. Konut Kredisinin özellikleri şunlardır: Satın alınacak konutun değerinin %80'ine kadar kredi alınabilir.

Kredinin verileceği gayrimenkul üzerine ipotek konulur ve uygun görüldüğü takdirde ek ödeme de talep edilebilir. Ziraat Bankası Konut Kredisi alan müşterilerine Hayat Sigortası, Deprem Sigortası ve Konut Sigortasını da sunulmaktadır. Konut Kredisi için gayrimenkule ipotek tesis edildiği için kefil istenmez. Anca başvuran kişinin yeterli geliri yoksa banka uygun gördüğü takdirde kefil isteyebilir. Kat mülkiyeti olan gayrimenkuller için konut kredisi alınabilir. Arsa, depo ve dükkan gibi gayrimenkullere konut kredisi verilmez.

ZİRAAT BANKASI KONUT KREDİSİ 0.79'A DÜŞTÜ MÜ?

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak, Şırnak'a gelirken kamu bankalarıyla görüştüklerini belirterek, "1 Ocak itibarıyla sıfır konut faizlerinde yüzde 0.99 olan oranı tarihi düşük seviyeler olan 0.79'a indirelim' diye bir teklifle geldiler, hayırlı olsun" dedi. Albayrak, 'Türkiye İçin Değişim Başlıyor, Şırnak İş Dünyası Buluşması' toplantısında yaptığı konuşmada, KOBİ'ler, sanayiciler ve işadamlarıyla bir araya geldiklerini vurguladı. Albayrak, kamu bankalarıyla görüştüklerini aktararak, "Dedik ki yeni yılda güzel bir haber verelim. Bunu da Şırnak'tan verelim. Kamu bankalarımız istişare ettik, konuştuk" dedi

ZİRAAT BANKASI KREDİ FAİZ ORANLARI 2020 NEDİR?

Ziraat Bankası kredi faiz oranları konut, ihtiyaç ve taşıt kredisinde düşük faizli finansman sunar. Ziraat Bankası'nın en uygun kredi faiz oranları kampanyalı kredi ürünlerinde olsa da klasik konut kredisi, ihtiyaç kredisi ve taşıt kredisi faiz oranları, müşterilerine en uygun kamu bankası kredi faiz oranlarından yararlanma olanağı tanır.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz Oranı Nedir?

Ziraat Bankası en uygun konut kredisi faiz oranı %0,99'dan başlar. Ziraat Bankası'nda enflasyona endeksli konut kredisi ürünü de bulunur. TÜİK tarafından açıklanan TÜFE üzerine Ziraat Bankası kar marjı eklenerek enflasyona endeksli konut kredisi faiz oranı bulunur. Diğer konut kredisi ürünleri için Ziraat Bankası konut kredisi faizleri şu şekildedir:

* Ziraat Bankası Çalışanın Artısı Konut Kredisi faiz oranı %0,99

* Ziraat Bankası Emeklinin Artısı Konut Kredisi faiz oranı %0,99

* Ziraat Bankası Konut Kredisi (500.000 TL üzeri) faiz oranı %1,09

* Ziraat Bankası Konut Ürün Paketi faiz oranı %0,99

* Ziraat Bankası Toki Sosyal Konut Kredisi (240 ay vade) faiz oranı %0,99

Ziraat Bankası İhtiyaç Kredisi Faiz Oranı Ne Oldu, Kaça Düştü?

Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi faizlerinde en düşük %1,05 görüldü! Tüketici kredisi adı altında sunulan ihtiyaç kredisi ürünlerinde güncel Ziraat Bankası ihtiyaç kredisi faiz oranları şu şekilde değişti:

Ziraat Bankası çalışanın artısı tüketici kredisi faizi %1,05

Ziraat Bankası emeklinin artısı tüketici kredisi faizi %1,05

Ziraat Bankası tüketici kredisi faizi %1,12

Ziraat Bankası tüketici ürün paketi kredi faizi %1,12

Ziraat Bankası Taşıt Kredisi Faizi Kaç Oldu, Güncel Faiz Oranı Ne?

Ziraat Bankası taşıt kredisi faizi %1,02'ye kadar geriledi. Ziraat Bankası tarafından sunulan kaskolu ve kaskosuz taşıt kredisi faiz oranları son hali şöyle oldu:

Ziraat Bankası kaskolu taşıt kredisi faizi %1,02

Ziraat Bankası kaskosuz taşıt kredisi faizi %1,04

EMEKLİLERE EN UYGUN KREDİ VEREN BANKALAR 2020 HANGİLERİ?

Emeklilere en uygun kredi veren bankalar 2020 listesini %1,10 faiz oranı altında olan bankalar için bir araya getirdik. En düşük faizle emeklilere en uygun kredi veren bankalar şunlardır:

Ziraat Bankası Emekli Kredisi
Halkbank Emekliye Kredi
İş Bankası Emekli Kredisi
Denizbank Emekli Kredisi
TEB En Uygun Emekli Kredisi
ING Bank Emekliye Düşük Faizli Kredi
Garanti BBVA Emekli Kredisi
Fibabanka Emekli İhtiyaç Kredisi
Yapı Kredi Emekliye En Uygun İhtiyaç Kredisi
Şekerbank Emekliye Kredi
QNB Finansbank Emekli Kredisi

KONUT KREDİSİ NASIL ALINIR?

Konut kredisi kısa sürede birikim yapmadan ev sahibi olmak için en fazla tercih edilen yöntemlerden bir tanesidir. Konut kredisi sayesinde çok fazla kişi ev sahibi olmuştur. Fakat bu kredi türünü kullanmak için bankanın gerekli gördüğü bazı şartları sağlamanız gerekmektedir. Öncelikle konut kredisi çekmek istediğiniz ev krediye uygun bir durumda olmalıdır. Aksi takdirde konut kredisi başvurunuz onaylanmaz. Çünkü bankalar verdikleri kredi karşılığında evi ipotek altına alırlar. Bu şartla müşteriye kredi verirler. Bankalar kredi miktarını evin belirlenen fiyatının %80'i olarak belirlemiştir. Yani asla alacağınız evin fiyatının tamamını kredi olarak çekemezsiniz. Zaten konut kredisi verileceği zaman ekspertiz eşliğinde evin değeri banka tarafından hesaplanır. Verilecek kredi miktarı da o zaman belirlenir. Diğer bir en önemli şart kredi başvurusu yapan kişinin kredi notunun iyi bir düzeyde olmasıdır. Çünkü bankaların başvuran kişiler hakkında ilk başta dikkat ettikleri nokta kredi notudur.

Eğer kredi notunuz düşük ise bankalardan kredi alma ihtimaliniz çok düşüktür. Bu yüzden bankalarla olan ilişkilerinizi iyi tutmanız yani ödemelerinizi aksatmadan yapmanız gerekmektedir. Konut kredisinde geri ödeme planı çok önemlidir. Çünkü ev bankaya ipotekli olduğundan herhangi bir ödememe durumunda ev bankanın malı olacaktır. Bu yüzden ödeme planını iyi oluşturmak gerekir. Konut kredilerinde vade genelde 5-10 yıl arasıdır. Bu vade seçenekleri gayet uzun bir süredir ve bu süreler arasında uygun bir ödeme planı oluşturabilirsiniz. Böylelikle ödemeleri aksatmaz ve evin riske girmemesini sağlarsınız. Almayı düşündüğünüz evin tapusu, nüfus cüzdanı fotokopisi ve gelir belgesi gibi evraklar ile konut kredisine başvurabilirsiniz.

İKİNCİ EL TAŞIT KREDİSİ NASIL ALINIR?

Öncelikle ikinci el taşıt kredisinin ne olduğundan kısaca bahsedelim. Bankalar taşıt kredisi ürünlerini 0 araçlar için farklı, 2. el araçlar için farklı şartlarla sunarlar. Sıfır araçlar için araç kredisi almak genellikle daha kolaydır. Otomobil kredisi ile ikinci el araç alımlarında araç yaşı sınırlaması ve sıfır araç alımına göre kredi kullandırım oranı farklılığı vardır. Aracın değeri, kasko değerine göre hesaplanır ve kredi buna yönelik olarak verilir.

ZİRAAT BANKASI

Zaman içerisinde herkesin ve her kesimin bankası olabilmek amacıyla hizmetlerini yaygınlaştıran Ziraat Bankası, ülkeye değer katma amacı doğrultusunda faaliyetlerini geliştirmeye devam etmektedir. 1863 yılında mütevazi bir yardımlaşma sandığı olarak kurulup zaman içinde büyük atılımlarla gelişen Ziraat Bankası bugün ülkenin en değerli aktifleri arasında yer almaktadır.