Abone Ol

15 maddede Arka Sokaklar'ın çılgın kızı Müge Boz

Türkiye televizyonlarının rekortmen dizisi Arka Sokaklar her hafta yeni maceralarıyla ekranlara gelmeye devam ediyor. Şu güne kadar gerek konuk oyuncu kadrosunda, gerek asıl kadrosunda pek çok yıldız oyuncuya yer veren Arka Sokaklar'da son yıllarda Müge Boz performansıyla dikkat...

15 maddede Arka Sokaklar'ın çılgın kızı Müge Boz

Ece Dündar karakterini canlandıran Müge Boz, televizyon projelerinin yanı sıra sinema filmlerinde de son yılların en beğenilen kadın oyuncuları arasında yer alıyor. Müge Boz'un en çok dikkat çeken özelliklerinden biri, yaşını göstermiyor oluşu. Pek çok seyirci Müge'yi henüz yirmili yaşlarının başında sanmasına rağmen o aslında çok tecrübeli bir oyuncu. Kendisinden çok daha genç pek çok oyuncuya abla diyebilecekmiş gibi gözükmesi onun en büyük artısı..

Radikal'den  Oktay Volkan Alkaya,  sizler için Müge Boz'un hayatını sosyal medya paylaşımlarıyla derledi.

13 Nisan 1984 doğumlu olan Müge Boz, koç burcu genç bir kadın.

İstanbul'da dünyaya gelen Müge Boz, ailesinin iş durumundan ötürü 12 yaşında İzmir Karşıyaka'ya taşındı.

Annesi Yugoslavya göçmeni olan Müge Boz, İzmir Atatürk lisesi mezunu.

Üniversite'yi Eskişehir'de okuyan Müge Boz, Anadolu Üniversitesi Sinema ve Halkla İlişkier mezunu.

Hogskulen i Volda adlı bir okuldan burs kazanan Müge Boz, Norveç'te bu okuldan Stratejik Dizayn ve Dijital Fotoğrafçılık eğitimleri aldı.

11 sene bale, 4 sene piyano geçmişi olan Müge Boz aynı zamanda yüzmeden patene, motorsikletten tenise kadar pek çok spor dalıyla da ilgilendi.

Düzenli şekilde Yoga yapan Müge Boz, özellikle kaşlarıyla dikkat çeken yüz hatlarına sahip.

İlk olarak Melekler Korusun adlı dizide 2008 yılında konuk oyuncu olarak oyunculuk denemesinde bulunan Müge Boz, aynı dönem içerisinde pek çok markanın reklamlarında rol aldı ve modellik yapmaya başladı.

2010 yılında Aşk Tesadüfleri sever adlı sinema filminde Özgür karakterini canlandıran Müge Boz bu yıl içerisinde reklam projelerinde yer almaya devam etti.

2011'de Toprağın Çocukları, Şüphe ve Karakol gibi televizyon yapımlarında rol alan Müge Boz, bu zaman içerisinde kendi hayran kitlesini oluşturmaya başladı.

2012 yılı Müge boz için bir dönüm noktası oldu. Büyük bir izleyici kitlesine sahip olan Leyla İle Mecnun dizisine, Şirin karakteriyle katılan Müge Boz bir anda çok daha geniş kitlelerin dikkatini çekti.

Aynı yıl içerisinde Bir Hikayem Var ve Karaoğlan gibi sinema filmlerinde de yer alan Müge Boz, Yalan Dünya dizisinde de bölüm oyuncusu olarak yüzünü gösterdi.

2013 yılında Aşk Emek İster adlı televizyon dizisi ve Bu İşte Bir Yalnızlık Var sinema filminde yer alan Müge Boz, seneyi bu yapımlarla tamamladı.

2014 yılında Gurbette Aşk dizisinde oynamaya başlayan Müge Boz, aynı yıl içerisinde Arka Sokaklar ekibine transfer oldu.

2014 yılında Arka Sokaklar'da oynamaya başlayan Müge Boz, bu dizideki Ece Dündar rolüyle büyük beğeni topluyor. Şimdilerde İstanbul Emniyeti'nin çılgın kızı olarak anılan Müge Boz, düzgün fiziğiyle büyük ilgi çekiyor.

1.70 cm boyunda olan Müge Boz, 50 kg ağırlığında.

Açık kumral saçlarını genelde sarıya boyayan güzel yıldızın gözleri ise mavi renkte.