Abone Ol

15 Bin TL Emekli Maaşı Alan AKP'li Orhan Miroğlu: Geçinemiyorum

Giderek artan hayat pahalılığı AKP MKYK Üyesi Orhan Miroğlu'nu da etkiledi. Miroğlu, 15 bin TL'den fazla olan milletvekili emekli maaşıyla geçinmekte zorlandığını söyledi.

15 Bin TL Emekli Maaşı Alan AKP'li Miroğlu: Geçinemiyorum

AKP'den iki dönem Mardin Milletvekili olan Miroğlu, Yeni Journal'dan Çınar Ayser Çınar'a bir röportaj verdi.

Miroğlu 'Orhan bey, aslında Türkiye’nin esas gündemi ne seçim, ne ittifaklar ne Kürt sorunu…Şu an en büyük ve tek sorun maalesef ekonomi. Sokakta kimi çevirip konuşsak hep aynı şeyi duyuyoruz; geçinemiyoruz! Türkiye bu ekonomik krizi nasıl çözecek?' sorusu üzerine, 'Dünya genelinde de pandemi nedeniyle ciddi bir ekonomik kriz yaşandığını' belirtip şu ifadeleri kullandı:

'Ekonomist değilim ama yaşananların da farkındayım. Her şeye rağmen umutlu olmak lazım diyorum. Siyasi istikrarı önemsiyorum. Ben milletvekili emekli maaşıyla yaşayan biriyim. Doğrusunu isterseniz ben de yoksullaştığımı hissediyorum. En iyi yaptığım iş yazı yazmaktır. Hatta bu aralar yazı yazsam evin ekonomisine katkıda bulunabilir miyim diye de düşünüyorum. Çünkü ben de şu an meslek olarak işsizim. Siyaset bir meslek değil çünkü yapılır ve biter. Bu nedenle kendimi işsiz bir yazar olarak tanımlıyorum. Neyse ki her şeye rağmen kitaplarım kitapçı vitrinlerinde yer almaya devam ediyor'

Milletvekili emekli aylıkları 2020 yılında Cumhurbaşkanlığı'nın 2021 Yılı Bütçe Teklifi'yle ek ödeme hariç yaklaşık 15 bin 800 liraya (yaklaşık 5 buçuk asgari ücret değerinde) yükseltilmişti.

15 Bin TL Emekli Maaşı Alan AKP'li Orhan Miroğlu: Geçinemiyorum - Resim: 1