Abone Ol

14 yaşındaki kıza önce harçlık verdi sonra...

Adana'nın Yumurtalık İlçesi'nde 14 yaşındaki kız çocuğuna cinsel istismarda bulunduğu iddia edilen ve aralarında bir siyasi partinin eski ilçe başkanın da bulunduğu 31 tutuklunun yargılanmalarına Ceyhan Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı.

14 yaşındaki kıza önce harçlık verdi sonra...

Yumurtalık İlçesi'ne bağlı bir köyde oturan ilköğretim 8'inci sınıf öğrencisi G.S.Ç., iddiaya göre geçen haziran ayında okuldaki bir arkadaşına erkeklerle zorla ve para karşılığında cinsel ilişkiye girdiğini anlattı. Bu öğrencinin okul müdürüne durumu bildirmesi üzerine polise haber verildi.

G.S.Ç. ifadesinde, kendisiyle aynı köyde oturan bir siyasi partinin eski ilçe başkanı 60 yaşındaki V.Y.'nin her sabah okula giderken kendisine harçlık verdiğini, bir defasında da pansiyona götürüp zorla cinsel ilişkiye girdiğini söyledi. V.Y.'nin bu olayın ardından kendisiyle cinsel ilişkiye girmeye devam ettiğini belirten G.S.Ç., ilçede aralarında öğrencilerin ve yetişkinlerin de bulunduğu erkeklerle para karşılığında ilişkiye girdiğini, bazı kişilerin de para, hediye karşılığı kendisine fuhuş yaptırmak istediğini anlattı. Küçük kızın ifadelerinin ardından polis 11'i yaşı küçük, 2'si kadın 31 kişiyi gözaltına aldı. Şüphelilerin tümü çıkarıldıkları mahkemece tutuklandı.

İLK TECAVÜZ EDEN, 'DEDE' DİYE HİTAP ETTİĞİ KİŞİ

Olayın ardından başlatılan soruşturma sonunda Savcı, şüpheliler A.Y., Y.G., Y.B.K., A.G., A.S., R.Ö., A.P., M.Ç., D.B., İ.B., N.T., G.K., D.G., M.V., H.G., Y.K., G.Y., M.C.G., E..E., ve V.Y. ile yaşı küçük 11 kişi hakkında 'Çocuğun nitelikli cinsel istismarı, hürriyetten yoksun kılma ve çocuğu fuhşa teşvik' suçlarından 2 ile 35'er yıl arasında değişen hapis cezası istemiyle Ceyhan Ağır Ceza Mahkemesi'nde dava açtı. Davanın iddianamesinde, G.S.Ç.'nin ilçede '5 milyoncu S.' diye tanıdıkları, R.Ö.'nün de küçük kızı Kuşadası'na götürerek fuhuş yaptırmak istediği yer aldı. Küçük kızın ilk tecavüzü, 'Dede' diye hitap ettiği V.Y. tarafından dondurma alma bahanesi ile gerçekleştirdiğini öne sürdüğü belirtilen iddianamede bakire olmadığı ve ruh sağlığının bozulduğu da belirtildi.

DAVA BAŞLADI

Tutuklu 31 sanığın yargılanmasına Ceyhan Ağır Ceza Mahkemesi'nde başlandı. İlk duruşmaya 2 kadın sanık tutuklu oldukları cezaevinden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) ile mahkeme salonuna bağlanırken, 29 sanık salonda yer aldı. Mahkeme başkanı G.S.Ç.'nin etkilenmemesi için, salona almayarak ifadesini sanıklardan sonra alacağını belirtti. Sanıkların kimlik tespitleriyle başlayan duruşmada daha sonra iddianame okunurken, küçük kızın avukat Ebru Çatıkkaş, ayrıntılı ifade alınmamasını talep etti. Mahkeme başkanı bu talebi kabul ederek, "Bu konuda biz de aynı hassasiyeti gösteriyoruz. Çocuğumuzu mağdur etmek istemiyoruz" dedi.

SANIKLAR TAKIM ELBİSELİ

Öte yandan sanıkların tamamına yakınının takım elbise giymesi de dikkat çekti. Sanıkların takım elbiseyle duruşmaya katılmalarını değerlendiren avukat Çatıkkaş, "Sanıkların erkek olanların hepsi takım elbise giymiş, mahkemenin gözünü boyamak için" dedi.
DHA-Ceyhun ÖZER